Constructorul german Porsche este interesat de tehnologia Blockchain

11 aprilie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Constructorul german Porsche este interesat sa exploreze tehnologia blockchain si cum aceasta poate fi implementata in sistemele sale de lucru. Potrivit unui comunicat al companiei, Porsche a prezentat lansarea unui concurs intre start-up-uri saptamana trecuta, avand ca scop atragerea firmelor care lucreaza cu tehnologia revolutionara.

Aceasta competitie inedita face parte din decizia managementului superior al companiei gigant, care doreste sa ia in considerare aplicatii potentiale ce urmeaza sa fie implementate in structura de lucru si sa faciliteze anumite procese.

d86621e9-c056-481a-9cdc-9b191182aefb_teaser_700x395x1_5

Este prima data cand Porsche si-a facut public interesul in aceasta tehnologie inovativa. Constructorul ofera 25.000 €, reprezentand premiul in bani, precum si un stagiu de trei luni la SpinLab, un accelerator cu sediul in Leipzig.

A existat pana acum putin „zgomot” in industria de automobile, in ceea ce priveste potentialul criptomonodelor sau chiar utilizarea Blockchain pentru a declansa o schimbare. Cu toate acestea, tendinta de integrare a platilor de automobile in varianta digitala este accelerata de catre cardurile Visa, de exemplu.

In plus, Bentley a anuntat in luna octombrie o facilitate care ofera clientilor la domiciliu acestora realimentarea  automobilelor cu ajutorul smartphone-urilor, in timp ce Cadillac a lansat un serviciu de “rezervare” pentru „un sampling” mai flexibil al modelelor sale.

In timp ce industria de automobile face primii pasi în ceea ce priveste integrarea potentialului criptomonedelor, este important de observat ca potentialul deja exista in termeni de KYC (know your customer) si satisfacerea nevoilor acestora.

blockchain-bitcoin-predictions

Cererile pentru concurs pot fi depuse pana in data de 15 mai. Compania a declarat:

Porsche isi propune sa obtina ajutor extern privind potentialul perturbator al sistemului de tranzactii blockchain, prin colaborarea cu scena start-up-urilor. Problema centrala si grija noastra principala este cum se va realiza aplicarea acestei tehnologii in sistemul de lucru al companiei noastra si cum aceasta se identifica cu valorile noastre. Mai mult decat atat, alte forme potentiale de colaborare pe termen lung vor fi investigate.

Porsche nu este primul producator de automobile care si-a inceput explorarea in domeniul tech pentru utilizari posibile. In luna februarie, Daimler AG a anuntat ca a aderat la proiectul Hyperledger. La acea vreme, compania a declarat ca, in opinia sa, blockchain este „o tehnologie promitatoare, nu este pe deplin matura inca, dar este in continua crestere“.

1689741

sursa: https://newsroom.porsche.com/en/themes/porsche-digital/porsche-innovation-contest-startup-blockchain-technology-13606.html

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *