Piata de capital a criptomonedelor a crescut cu 50% in 2017

10 aprilie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Piata de capital totala a criptomonedelor a crescut cu mai mult de jumatate de la inceputul anului pana in prezent. Cresterea se datoreaza in mare parte criptomonedelor alternative, performanta Bitcoin-ului ramanand constanta si pozitionandu-se in continuarea pe prima pozitie.

Potrivit CoinMarketCap, de la inceputul anului 2017, plafonul general de piata de 699 criptomonede a crescut cu 53%, de la 17.7 miliarde $ la 27.144 miliarde $. Comparativ cu cifrele de anul trecut, cresterea este mai mare de trei ori, de la 8.184 miliarde $ inregistrate la data de 05 aprilie 2016.

piata de capitalizare

Piata de capital totala a crescut in decursul ultimului an de 4 ori, de la 2.188 miliarde $ la 8.785.000.000 $. Aceasta dinamica este unica pentru 2017, deoarece in intervalul aprilie-decembrie 2016 piata de capital a altcoins a crescut doar cu o treime.

Piata de capitalizare Bitcoin este in crestere

Odata cu dezvoltarea recenta a monedei digitale in care Japonia a recunoscut Bitcoin ca fiind o metoda legala de plata in data de 1 aprilie, pretul Bitcoin a inregistrat o urcare constanta, depasind pragul de 1.100$ la inceputul saptamanii trecute si mentinandu-se peste nivelul de 1.200$ la inceputul acestui saptamani.

Recuperarea a venit oportun pentru pretul Bitcoin, cand cu o saptamana in urma a intampinat un impas legat de problema scalabilitatii. Aceasta crestere sporita a fost atribuita cererii de Bitcoin din partea consumatorilor japonezi, dupa ce guvernul a adoptat o lege care spune in esenta ca in mod oficial utilizatorii Bitcoin nu fi impozitati in mod direct pentru trazactiile realizate.

piata capitalizare bitcoin

De ce Japonia conteaza

Japonia nu pare deloc ingrijorata de atitudinea generala a unor tari fata de monedele digitale, cum ar fi Bitcoin. Nivelul de incredere in Bitcoin este coplesitor, in ciuda istoriei negative pe care Japonia a avut-o cu moneda digitala. Pe baza acestui vot pozitiv si interesul manifestat fata de criptomoneda, succesul in curs de desfasurare va ajuta la crearea unei legislatii care poate lucra cu Bitcoin.

Acesta va fi un drum foarte lung pentru a atrage alte tari care sunt inca sceptice cu privire la Bitcoin, dar reprezinta in acelasi timp o buna forma de publicitate pentru comunitatea globala mai larga – in special guvernele nationale.

O economie mare, cum ar fi Japonia, ce are incredere in Bitcoin ca metoda de plata, reprezinta un mare pas inainte pentru criptomonede. Este un semn ca Bitcoin ar putea fi un instrument important, care ar putea aduce avantaje multiple utilizatorilor sai si ar putea schimba in timp multe atitudini sceptice.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy8xOWNjY2YyNDgyNGE1OWI0OWQ1YzYyM2Q1Yzk1OWI0MS5qcGc=

sursa: http://coinmarketcap.com/charts/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *