Tehnologia Blockchain Land Registry se testeaza si in Brazilia

7 aprilie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia Blockchain Land Registry se testeaza acum si in Brazilia, dupa succesul din Suedia. Start-up-ul Blockchain Ubitquity a anuntat ca va revizui cadrul de reglementare privind inregistrarea a doua municipalitati braziliene, incorporandu-se informatiile privind proprietatea terenurilor utilizand tehnologia blockchain din spatele monedei Bitcoin.

Brazil_flag

Programul-pilot va asocia start-up-ul Delaware cu Brazilian Cartorio de Registro de Imoveis (registrul Real Estate din Brazilia) in municipiile Pelotas si Morro Redondo. Sistemul evidentelor Ubitquity va incorpora hash-uri de informatii detaliate, cum ar fi adresa de proprietate, proprietarul, numărul parcelei si clasificarea zonala utilizand tehnologia blockchain utilizand protocolul Colored Coins.

Potrivit fondatorilor, programul pilot este un efort de a muta inregistrarile de pe suportul de hartie spre o solutie bazata tehnologic 100%. Inregistrarile stocate pe blockchain sunt imuabile, in sensul ca nu sunt sensibile la furt, coruptie, deteriorare sau frauda.

Ubitquity a semnat un contract de exclusivitate cu Cartorio de Registro de Imoveis pentru a furniza serviciile de înregistrare. In cazul in care pilotul este de succes, Ubitquity intentioneaza sa creeze o franciza a software-ul catre alte municipalitati interesate de migrarea inregistrarilor pe blockchain.

Fondatorul Ubitquity, Nathan Wosnack a partajat prima proprietate braziliana incorporata in tehnologia blockchain, folosind platforma de registru imobiliar. Intrarea contine informatii legate de proprietatea unui medic care traieste in orasul Pelotas.

O initiativa similara registrului funciar poate fi intalnita in Suedia. Autoritatea de carte funciara Lantmäterie este in parteneriat cu start-up-ul blockchain ChromaWay pentru a inregistra oferte de proprietate pe un registru distribuit.

Interfata permite bancilor sa se conecteze cu persoane fizice pentru a eficientiza procesul de cumparare si de vanzare de proprietate.

Brasil-Bitcoin

sursa: http://www.coindesk.com

3 comments

  1. minthein spune:

    Interesting

  2. minthein spune:

    Idon´t know what do you mean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *