Bitcoin va fi acceptat in peste 260.000 de magazine din Japonia

6 aprilie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin va fi acceptat in peste 260.000 de magazine din Japonia pana in vara acestui an si este dovada clara a nivelului de digitalizare avansat din Tara Soarelui Rasare. Aceasta anunt important are loc la doar cateva zile dupa ce Bitcoin a devenit oficial o metoda de plata in Japonia, la data de 1 aprilie, cand doi retaileri importanti japonezi au incheiat parteneriate cu Exchange-uri Bitcoin japoneze pentru a incepe sa accepte moneda digitala pentru plati.

poza taiata japonia

Bic Camera si Bitflyer

Camera Bic este un lant de electronice de consum care are ca activitate principala vanzarea en-detail in Japonia. Multe dintre magazinele sale sunt situate fie in fata unei statii de tren sau sunt inter-conectate direct, ceea ce le face foarte usor accesibile. Bitflyer este cel mai mare schimb Bitcoin privind volumul de tranzactionare.

Potrivit Nikkei Asian Review, cele doua companii au incheiat un parteneriat si Camera Bic va implementa un sistem pentru a accepta plati cu Bitcoin in cadrul a doua dintre locatiile sale din Tokyo vineri, folosind sistemul de plata al lui Bitflyer. Prima locatie este un magazin pilot al Camera Bic aflat in districtul Yurakucho Tokyo, iar celalalt este Bicqlo Camera Bic. Utilizarea platilor cu Bitcoin la cele doua magazine va ajuta compania sa decida daca alte locatii vor accepta plati cu Bitcoin. Compania a declarat:

Clientilor li se va permite sa plateasca pana la 100.000 de yeni ($ 904) folosind Criptomoneda Bitcoin; si ei vor primi, de asemenea, puncte de recompensa la aceeasi rata ca si pentru platile in numerar.

new-japan-law-recognizes-bitcoin-method-payment

260.000 de magazine din Japonia vor accepta Bitcoin

In timp ce publicatia Nikkei raporteaza ca aproximativ 4.500 de magazine din Japonia in prezent accepta Bitcoin ca metoda de plata, aceasta preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an moneda digitala va fi acceptata in aproximativ 260.000 de magazine din Japonia de catre compania Summeraccept Bitcoin. Mai mult de 5.000 de comercianti si site-urile din Japonia accepta Bitcoin prin intermediul sistemului de lucru al companiei.

Moneda electronica este populara in Japonia. In plus fata de platile în numerar, unele dintre cele mai populare metode de plata electronice sunt Suica si Edy Rakuten. Acestea sunt carduri inteligente fara contact. In timp ce Suica este acceptat la aproximativ 380.000 puncte de vanzare si folosit ca un card de tarif pe liniile de tren din Japonia, Edy poate fi folosit la 470.000 de locatii la nivel national.

Parteneriatul cu Recruit Lifestyle „va adauga peste 260.000 de magazine din Japonia care accepta Bitcoins“, conform Coincheck.

bitcoin-japan-796x448

sursa: http://asia.nikkei.com/Business/Consumers/Japanese-retailers-quickly-embracing-bitcoin-payments

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *