Polonia sustine propunerea de a implementa Blockchain

5 aprilie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Polonia sustine initiativa de a implementa tehnologia blockchain, iar in acest sens Ministerul polonez al Afacerilor Digitale a adoptat o noua propunere conceputa pentru a permite industriei blockchain locale sa se auto-reglementeze.

POLAND

Propunerea adoptata in data de 29 martie, acopera domeniile legate de activitatile companiilor ce utilizeaza cripmonede, inclusiv forma lor recomandata din punct de vedere juridic, transparenta, legalitatea operatiunilor, relatiile cu autoritatile publice, relatiile cu clientii, tehnologie si securitate, precum si pozitia lor fata de clienti si partenerii de afaceri.

Adoptarea acestei propuneri revolutionare in Polonia este un efect al actiunilor reprezentantilor industriei cripto, inclusiv profesorul Krzysztof Piech, membru al facultatii de la Universitatea Lazarski din Varsovia; Dr. Konrad Zacharzewski, lector la Universitatea Nicolaus Copernicus si Lech Wilczynski, CEO al platformei de plati Bitcoin InPay.

Printre contribuabilii suplimentari la document se numara reprezentanți ai Bitstar.pl, DLK Korus Okon, Bitelon, FinTech Polonia si BitMarket. Printre institutiile publice din Polonia care au fost reprezentate la reuniunea din 29 martie se numara Autoritatea de Supraveghere Financiara si Ministerul Finantelor.

Documentul a fost elaborat ca parte a programului de guvernare in curs de desfasurare, care urmareste sa digitalizeze mai multe operatiuni guvernamentale.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy84NjUzNGVmOGQwZDg2Njg2ZjhhMTE2YTdiZTllZWU4My5qcGc=

Documentul propune, de asemenea, o serie de solutii de consolidare a increderii in tehnologia blockchain, invitand jucatorii din industrie sa informeze agentia cu privire la „intreruperile planificate“ si recomandand ca lucrarile de intretinere sa nu se extinda pentru nu mai mult de 48 de ore.

Mai mult, toate aceste întreruperi vor fi comunicate clienților și partenerilor de afaceri prin e-mail si pe site-urile companiei, conform documentului.

Ideea din spatele codului este de a incerca sa reduca riscul unei astfel de colaps, prin identificarea celor mai bune practici; mai presus de toate, noi schimburi care s-ar putea sa nu fie constiente de anumite riscuri“, a declarat Wilczynski.

El a adaugat spunand ca propunerea furnizeaza informatii suplimentare pentru modul in care clientii ar trebui sa poata evalua o anumita platforma in ceea ce priveste nivelul de securitate financiara si tehnica.

poland-1500641_960_720

sursa: http://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *