Bitcoin vs Aur: Care este investitia potrivita pe termen lung?

4 aprilie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin vs Aur: care este varianta potrivita pe termen lung? Este intrebarea care apare de multe ori in mintea investitorilor. Imaginati-va ca aveti 100.000 $ la dispozitie si trebuie sa alegeti investitia potrivita pe termen lung. Care este alegerea potrivita?

bitcoin-on-gold

Bitcoin vs Aur: investita profitabila pe termen lung

Cele doua marfuri se situeaza acum in aproximativ acelasi interval de pret. Daca nu putem atat de mult accent pe volatilitatea pe termen scurt si pe preocuparile anumitor utilizatori privind lichiditatea, putem compara Bitcoin pe termen lung cu alte valori si active.

Sigur, s-ar putea argumenta ca moneda Bitcoin este mai noua si mai rapida in dezvoltare decat alte bunuri; si ca are fara indoiala mai multa utilitate in era digitala decat aurul. Dar, aurul detine un palmares incontestabil, fiind o valoare indragita de mii de ani de intreaga civilizatie umana.

Cu toate acestea, trasaturile si avantajele Bitcoin au condus la sustinerea specialistilor privind criptomonedele si convingerea ca BTC ar putea sa detroneze aurul privind valoarea pe termen lung.

Spencer Bogart, analist in cadrul Blockchain Capital a declarat:

Daca ne gandim la calitatile care fac aurul sa fie o forma de «bani»respectata sau o valoare, Bitcoin este de fapt superior in multe privinte.“

bitcoin-vs-gold

Bitcoin vs Aur: moneda digitala creste incet si sigur

Avantajele clar pe care il are aurul fata de Bitcoin sunt increderea si fiabilitatea, potrivit celor intervievati pentru acest articol de catre Coin Desk. Cu toate acestea, s-a inregistrat o schimbare in preferintele consumatorilor, o data cu noile tehnologii sau cu represiunile venite din partea guvernelor, care ar putea propulsa cu usurinta Bitcoin in topul preferintelor investitorilor.

Aurul are ceva foarte important ce monedei Bitcoin ii lipseste:. O istorie de mai bine de 1.000 de ani pana cand acesta a devenit un activ de valoare. Acest lucru este foarte important pentru increderea si dorinta oamenilor de a-si pastra valoarile in acel anumit activ“, a spus Bogart.

Aurul a dovedit, de asemenea, ca este in sine de valoare chiar si atunci cand guvernele incearca sa restrictioneze utilizarea acestuia sau il pozitioneaza in afara legii complet. Acest lucru s-a intamplat in 1933, cand presedintele Franklin D Roosevelt, a pus in aplicare masuri de interzicere care incriminau posesia sa in Statele Unite ale Americii.

Trump-Victory-Takes-Gold-market-By-Surprise

Inflatie vs deflatie

Un avantaj cheie pe care il Bitcoin vs Aur este ca nivelul sau de aprovizionare este fix si transparent; astfel se elimina temerile legate de presiunile inflationiste tipice asociate cu supraproductia care ar putea diminua valoarea activului.

O caracteristica bine-cunoscuta despre Bitcoin este ca moneda digitala se afla intr-un program de aprovizionare dezinflationist. In timp ce multi oameni cred ca de aurul isi pastreaza valoarea, acesta este de fapt un activ inflationist“, a declarat Chris Burniske, specialist in blockchain din partea ARK Investment Management.

Burniske a adaugat ca oferta globala de aur a crescut clandestin cu 1-2% anual in ultimul secol.

El a continuat:

Daca ar fi sa intrebi oamenii cum arata un program de aprovizionare de aur in timp, probabil ca acestia nu ar indica o curba exponentiala. Aur, fiind inflationist, nu este configurat pentru a-si pastra valoarea in modul in care Bitcoin este.

1217.sdt-news

sursa: http://www.apmex.com/education/investing/gold-vs-bitcoin

http://www.coindesk.com

https://www.focusontheuser.org/popular/gold-vs-bitcoin-analysis/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *