Este stabilitatea actuala un motiv de bucurie pentru traderi?

29 octombrie 2018 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Stabilitatea actuala inregistrata pe piata crypto este un eveniment unic in istoria monedelor digitale si Bitcoin se afla intr-o zona constanta din punct de vedere al pretului cu care traderii nu s-au mai confruntat pana acum. Unii cred ca nivelul de volatilitate scazut este ceva pentru care trebuie sa fim recunoscatori; ca este un semn al unei piete care se transforma, care se maturizeaza si se cristalizeaza.

Chiar si dupa corectia dramatica care a avut loc in 2014, stabilitatea a mai fost observata in comportamentul Bitcoin, insa nu pentru o perioada atat de indelungata. Cu toate acestea, moneda rege s-a mentinut la un nivel constant atat de mult in ultimele luni, incat nivelurile de rezistenta si suport incep sa se imbine.

Anterior, Peter Brandt, a comentat ca tendinta de pret pe termen scurt a Bitcoin ar putea fi clasificata ca fiind un „comportament Wyckoff” standard, care ar putea duce, in cele din urma, la un raliu de pret pe termen scurt pentru moneda.

Comparativ cu lunea trecuta, pretul Bitcoin este practic neschimbat, in timp ce traderii devin din ce in ce mai agitati.

In ultimele 12 zile, preturile au fost atat de stabile incat analistii tehnici, care iau decizii pe baza unor modele si indicatori pe grafice, incearca sa isi dea seama in ce directie se indreapta pretul. Un exemplu concret este colegul nostru Cristian Bot, care are dificultati in a redacta analiza tehnica „Jurnalul Crypto” din lipsa efectiva de evenimente pe baza carora sa isi poata intemeia declaratiile.

Ceea ce este ingrijorator in schimb este cat de mult a scazut volumul de Bitcoin in ultimele zile, de la aproximativ 3,6 miliarde de dolari la aproximativ 3,1 miliarde – inregistrand o scadere de aproape 20%.

Sentimentul din piata indica faptul ca multi traderi – fie novici, fie cu experienta – cauta sa evite tranzactiile cu risc ridicat in aceasta perioada de incertitudine relativa.

Intr-un articol publicat de CNBC in acest weekend, volatilitatea redusa a Bitcoin este prezentata ca fiind una surprinzatoare, dat fiind vanzarea masiva care a avut loc pe piata globala de valori de saptamana trecuta.

Pe masura ce pietele bursiere din S.U.A. „si-au iesit din minti” – daca putem spune asa – in aceasta saptamana, cryptomoneda rege, Bitcoin, cunoscuta pentru faptul ca a dat dovada mereu de volatilitate, a fost surprinzator de calma„, potrivit raportului.

In zilele urmatoare, pretul Bitcoin este de asteptat sa ramana in intervalul de pana acum, respectiv de la 6.400 dolari la 6.500 dolari, datorita volumului sau scazut si astfel mentinandu-si in continuare stabilitatea. Dar, un catalizator major ar putea trimite pretul activului digital pana la valoarea de 6.800 $, un nivel major de rezistenta pe care activul nu l-a mai testat din luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *