Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 22 – 28 Octombrie

29 octombrie 2018 analiza tehnica, ripple, ZCash

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii – 22 – 28 Octombrie- Bitcoin Romania

* XRP/BTC *

Asistând din nou la o săptămână cu volatilitate foarte redusă pentru Bitcoin, am ales să continuăm comentariile Jurnalului Crypto cu analize pe ALTcoins, până acest lucru se remediază. Dacă în ultimul comentariu am făcut acest lucru pentru paritatea față de USD, astăzi vom analiza evoluția acestora față de BTC.

* Revenim cu un update pentru Ripple: de la minimul stabilit în 11-12 octombrie, în apropierea nivelului ~6100 satoshi (0.000061 BTC), XRP a început formarea unui triunghi cu top ascendent, încadrat pe graficul de mai sus între linii roșii. Nivelul de suport este reprezentat de o linie de trend ascendenta, care momentan indică un potențial suport în jurul a 7100 satoshi dacă participanții la piață „vor apăra” nivelul respectiv. De cealaltă parte, vânzătorii au apărat cu succes până acum nivelul 7250 satoshi, acolo unde se află rezistență formațiunii în cauză.

* Deși în mod normal triunghiul ascendent reprezintă un pattern bullish, poziția în care se află cel prezentat mai sus nu favorizează o continuare în sus. Sunt mai multe elemente care mă fac să cred că rezultatul acestui triunghi va avea loc înspre sud; discutăm împreună câteva dintre acestea:

1) În primul rând, trendul: acesta a fost și este în continuare bearish. Până prețul nu reușește să afișeze un higher high pe macro-trend, bias-ul rămâne în favoarea vânzătorilor. Triunghiurile ascendente au o șansă mai mare să continue direcția dominantă pe care prețul a afișat-o înainte de formarea acestora – săgeata roșie din partea stângă are rolul de a indica această direcție pentru o înțelegere mai bună a situației.

2) În al doilea rând, observăm un SFP realizat de Ripple la 7360 satoshi. Această creștere spontană, realizată în 23 octombrie, a depășit ultimul punct de maxim, fără a afișa însă și o închidere peste acest nivel. Așa cum am mai spus și în comentariile trecute, genul acesta de mișcări au rolul de a creea lichiditate prin „vânarea” de stop loss-uri.

La ce ne putem aștepta?

Deznodământul triunghiului ascendent ne poate aduce o mișcare de ~13% fie în sus, fie în jos, în funcție de impulsul pe care prețul îl va afișa. Personal, înclin să cred că mișcarea va avea loc în jos și că va duce la retestarea a ~6200 satoshi… dar (atenție, există un dar) în cazul în care XRP ajunge din nou la ~7400 satoshi, acesta ar fi un indiciu de invalidare al poziției de short și un semn că prețul se poate îndrepta spre ~8200 satoshi.

* ZEC/BTC *

* Din punctul meu de vedere, Zcash este una dintre monedele cu cel mai mare potențial când vine vorba de evoluția față de BTC. De curând prețul tocmai a depășit punctul de minim stabilit în 8 decembrie 2017, printr-un SFP (Swing Failure Point) formidabil, care s-a concretizat inițial într-un hammer, în 12 septembrie. De acolo, prețul „s-a întors” pentru a retesta 0.0223 BTC, nivelul de rezistență locală.

* Deși a fost respins inițial de vânzători, prețul a consolidat timp de o săptămână în jurul nivelului intermediar marcat cu (1) pe grafic, după care urșii „au împins” încă odată prețul înspre sud. Ei bine, aici lucrurile devin interesante: daca spuneam că primul hammer a fost totodată și un SFP pentru punctul de minim din 8 decembrie, iată că ZEC depășește acest nou minim cu un al doilea SFP, realizând un potențial double bottom.

La ce ne putem aștepta?

Zcash stă bine și din punct de vedere fundamental: Sapling este noua implementare pe care echipa din spatele ZEC a introdus-o în network-ul acesteia. Rolul acestui upgrade este de a eficientiza tranzacțiile prin reducerea semnificativă a timpului de transfer și a memoriei RAM pe care clientul software o consumă. Mai multe detalii despre Sapling găsiți aici.

Tehnic vorbind, următoarea mișcare pe care ZEC o poate afișa față de Bitcoin are șanse mari să fie în sens pozitiv. Nivelul intermediar (2) este prima țintă pe care ar trebui să o urmărim, iar în funcție de reacția participanților la piață odată ce prețul a ajuns aici, putem (sau nu) vedea o continuare până la 0.026 BTC.

Ca de obicei, spor & trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România.

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *