Guvernul ucrainean doreste reglementarea cryptomonedelor pana in 2021

29 octombrie 2018 altcoins, bitcoin, blockchain, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Guvernul ucrainean va reglementa cryptomonedele in termen de trei ani, printr-o hotarare ce face parte din noile politici publice elaborate de Ministerul Dezvoltarii Economice si Comertului din Ucraina. Potrivit unui comunicat de presa oficial, guvernul doreste crearea unui cadru legislativ clar pentru tranzactiile crypto. Reglementarea este necesara si datorita faptului ca Ucraina se afla in randul primelor zece state in ceea ce priveste numarul utilizatorilor de cryptomonede.

Autoritatile considera ca, momentan, in Ucraina exista o “incertitudine juridica in legatura cu activitatile legate de monedele virtuale (…), inclusiv statutul lor juridic, impozitarea tranzactiilor si posibilitatea de a utiliza smart contracts”. Aceasta situatie conduce la “consecinte negative pentru toate partile interesate”, deoarece lipsa unei reglementari presupune complicatii atunci cand vine vorba de serviciile bancare.

Pentru a contribui la dezvoltarea pietei crypto, Ministerul Dezvoltarii Economice si Comertului va introduce un nou concept de reglementare, care urmeaza sa fie implementat in doua etape. Intr-o prima faza, in perioada 2018-2019, autoritatile vor avea in vedere definirea statutului juridic al cryptomonedelor si analiza “problemele si tendintele” din piata.

In cea de-a doua etapa, in intervalul 2020-2021, guvernul ucrainean a anuntat ca va lua masuri in ceea ce priveste afacerile crypto si bazate pe blockchain, in scopul recunoasterii in mod legal a furnizorilor de serviciu din acest domeniul. Cu noile politici de reglementare, autoritatile vor putea “proteja mai bine drepturile consumatorilor”, totodata incurajand dezvoltarea pietei cryptomonedelor pe teritoriul tarii.

Ca urmare a acestor masuri, autoritatile se asteapta la numeroase avantaje. In primul rand, reglementarea pietei va conduce la crearea mai multor locuri de munca in domeniul crypto si blockchain. Mai mult decat atat, aceste masuri vor “spori veniturile”, atrangand fonduri atat din partea traderilor, cat si din partea investitorilor institutionali, stimuland in acelasi timp dezvoltarea unei economii digitale in tara. Potrivit unor surse, banca centrala a Ucrainei (BNU) are in vedere emiterea unei cryptomonede de stat, centralizata si legata de moneda nationala, hrivna.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/ukraine-economic-development-and-trade-ministry-launches-state-policy-to-legalize-crypto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV