Joseph Lubin ecosistemul blockchain este „mai puternic ca oricand”

30 octombrie 2018 blockchain, ethereum

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Co-fondatorul Ethereum, Joseph Lubin a declarat recent intr-un interviu acordat CNBC ca monedele digitale nu sunt „la marginea unei prabusiri„, ci de fapt pregatesc mai multe maxime istorice decat au fost inregistrate pana acum in istoria lor.

In timp ce tehnologia blockchain este pe prima pagina a publicatiilor din zona fintech, pretul cryptomonedelor pare sa se afle intr-o zona constanta, asa cum am mentionat si in articolul de ieri.

Antreprenorul canadian se raporteaza la vechea zicala – „ceea ce nu ne omoara ne face sa devenim mai puternici” – afirmand ca, in timp ce ecosistemul blockchain a vazut, fara indoiala, o parte echitabila de „booms and busts” in ultimul deceniu, in prezent se afla in stadiul cel mai ridicat al dezvoltarii sale. In fata unei capitalizari de 250 miliarde de dolari inregistrata pe piata crypto, ultima data vazuta in noiembrie 2017, acesta a adaugat:

In ceea ce priveste numarul de proiecte, numarul de persoane care au fost atrase in spatiul crypto, dezvoltatorii – vorbim in prezent despre o implicare care nu a mai fost vazuta, iar in aceste vremuri infrastructura fundamentala se construieste

Joseph Lubin a fost imediat incorporat intr-un panou lateral, impartind scena cu o colectie de diagrame de preturi si bannere, dezbatand subiecte fierbinti ale momentului, cum ar „volatilitatea pe piata cryptocurrency” si ulterior „necesitatea implementarii unui factor care sa supravegheze aparitia pericolului spalarii banilor la nivel mondial, pentru a stabili primele reguli de criptare pana in iunie„.

Inovatorul proeminent a explicat ca SUA si organismele sale de reglementare au inceput sa realizeze valoarea tehnologiei blockchain. Acest lucru nu se aplica numai in S.U.A., deoarece un numar impresionant de tari din intreaga lume, precum Japonia, Singapore si Malta, si-au exprimat dorinta evidenta de a adopta activele digitale cu bratele deschise, desi cu anumite restrictii.

Joseph Lubin, care conduce de asemenea un „studio de productie blockchain urmareste prin actiunile sale „a conduce sistemele de operare economice, sociale si politice emergente ale planetei„. Acesta admite ca industria a facut „progrese extraordinare” pentru a sterge multe dintre semnele de intrebare legate de reglementare, asupra clasificarii security token versus utility token.

Lubin a subliniat ca in cadrul Consensys, care este adesea definit ca echivalentul Google al blockchain, nu se pune prea mult accentul pe reglementari, deoarece start-up-ul nu se concentreaza prea mult pe activele digitale. Cu toate acestea, incheindu-si aparitia la CNBC, acesta a explicat ca nu are sens sa reglementeze tehnologia in sine, ci mai degrabă, cum este folosita tehnologia:

Nu se reglementeaza tehnologia, se reglementeaza utilizarea tehnologiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *