Banca Centrala a Germaniei foloseste cu succes Blockchain

26 octombrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Banca centrala a Germaniei si Deutsche Börse (DB), detinatoare a Bursei de Valori din Frankfurt, au finalizat un proces bazat pe blockchain care investigheaza potentialul tehnologiei in tranzactionarea titlurilor de valoare. Volumul tranzactiilor si viteza sistemului au fost testate folosind tehnologia registrului distribuit. Autorii raportului au subliniat faptul ca tehnologiile care stau la baza experimentului au fost imbunatatite in mod constant in timpul studiului.

Proiectul a fost demarat in martie 2016, cand ambele parti au lansat proiectul Blockbaster, menit sa creeze “un prototip conceptual” pentru sistemul bazat pe blockchain pentru a transfera si deconta valori mobiliare si valori mobiliare. Scopul cercetarii a fost acela de a folosi tehnologia blockchain pe intreg parcursul desfasurarii operatiunilor de emitere, decontare, transfer de numerar, inclusiv furnizarea de monede digitale si decontarea platilor in numerar.

Potrivit raportului, Banca centrala a Germaniei, Deutsche Bundesbank si comisia pentru supraveghere financiara, Deutsche Börse, au finalizat cu succes procesul de testare a blockchain in zona de decontare. Cercetarea a scos in evidenta principalele avantaje ale tehnologiei de tip blockchain. Rezistenta mai mare si costurile mici de reconciliere datorate bazei de date au fost considerate a fi beneficii.

Directorul executiv al bancii centrale din Germania, Burkhard Balz, a declarat ca studiul a fost un succes. Mai mult decat atat, acesta se asteapta ca “dezvoltarea rapida sa continue”, adaugand ca vede “potentialul de utilizare pentru aplicatii cu volum mare”. Berthold Kracke, reprezentantul Deutsche Börse Group, a declarat ca este multumit de rezultatele studiului. “Testele au aratat ca tehnologia blockchain este o baza adecvata pentru aplicatii in domeniul decontarii si a altor infrastructuri financiare”, a spus el.

In urma procesului, Deutsche Bundesbank si DB au ajuns la concluzia ca solutiile descentralizate ar trebui adaptate pentru a se potrivi nevoilor pietelor financiare. Ei au observat, de asemenea, ca furnizorii de solutii bazate pe blockchain si-au imbunatatit ofertele si au dezvoltat din ce in ce mai mult software specializat, personalizand blockchain pentru cereri speciale.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/german-central-bank-and-deutsche-boerse-successfully-complete-blockchain-settlement-trial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV