Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 24-25 Octombrie

26 octombrie 2018 analiza tehnica, EOS, XLM

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 24 – 25 Octombrie – Bitcoin Romania

* EOS *

Din cauza volatilității reduse pe care Bitcoin o afișează de o săptămână în același range – care nu oferă prea multe informații momentan, am ales să analizăm împreună evoluția EOS și Stellar față de USD.

* Fără alte introduceri: formațiunea dominantă prezentă în graficul de mai sus este triunghiul simetric încadrat între linii roșii. Definirea acestuia a început în 7 august, la maximul de $7.23; în prezent triunghiul însumează nu mai puțin de 80 de zile de consolidare într-un range de aproximativ $2-$2.5.

* Prima vânzare impunătoare care a avut loc de la maximul local a dus la un declin de 42.25%, stabilind minimul de la $4.17. De menționat totuși că scăderea în cauză nu a depășit punctul de minim al acestui an, care se află la $3.87 (vezi linia orizontală marcată cu un ochi).

* În cazul în care deznodământul triunghiului este de partea vânzătorilor, putem fi siguri că acel punct de minim va fi cel puțin retestat, dacă nu chiar depășit.

La ce ne putem aștepta?

Din punctul meu de vedere, evoluția EOS pentru următoarele săptămâni se învârte în jurul rezultatului pe care acest triunghi simetric îl va avea. Un prim target al unei rezolvări în sus ar putea conduce prețul la $6.9 – stabilind încă un bearish retest al fostului nivel de suport, devenit acum rezistență.
De cealaltă parte, în cazul în care formațiunea se rezolvă în jos, $4.51 este un target ușor de atins pentru vânzători, care se află încă în control asupra direcției. În funcție de reacția cumpărătorilor la acest nivel putem (sau nu) vedea o continuare în jos, până la $3.87.
Desigur, analizând graficul pe un timeframe mare, țin să precizez că dezvoltarea acestor mișcări necesită timp.

* Stellar *

* XLM/USD și XLM/BTC sunt două grafice interesante. Stellar a afișat stabilitate în evoluția ambelor parități pe parcursul acestui bear market – probabil una dintre monedele cu cel mai mic declin.

* Momentan, XLM se află într-un punct de inflexiune, testând nivelul $0.236, preț pivot care a acționat atât ca rezistență cât și ca suport în ultimele 4 luni. În cazul în care participanții la piață oferă suportul necesar, Stellar ar putea afișa o creștere de peste 10% pentru „a vâna” stop loss-urile pozițiilor de short aflate la $0.265 – mișcare care oferă lichiditate – exact ceea ce caută piața mereu.

* La pol opus, în cazul în care $0.236 este depășit în sens negativ – greu de crezut că taurii (cumpărătorii) vor mai interveni până pragul de la 20 de cenți nu este atins.

* De obicei nu includ volumul ca indicator în analize pentru a păstra graficele cât mai curate și plăcute privirii, însă de data aceasta am ales să o fac pentru a ne reaminti de acest aspect: observăm că deși lumânările verzi sunt mai multe la număr în ultima lună, cele predominante rămân roșii; un alt lucru demn de observat este faptul că la ultima creștere volumul a scăzut considerabil odată ce prețul a trecut și s-a menținut peste nivelul pivot. Indicatorii aceștia favorizează o mișcare de partea vânzătorilor.

Spor& trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *