Serviciul postal din Liechtenstein permite platile cu BTC

18 februarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

In primii ani de la aparitie, Bitcoin a reprezentat un subiect de nisa, un domeniu de care erau interesati in principal programatorii si pasionatii de tehnologie. In timp, Bitcoin a atras atentia investitorilor, dezvoltatorilor si antreprenorilor, care au recunoscut potentialul pe care il au Bitcoin si tehnologia Blockchain. In ultimii ani, organizatii si institutii de stat au inceput sa foloseasca tehnologia registrului distribuit datorita avantajelor pe care aceasta le ofera in eficientizarea procedurilor de lucru, dovada a faptului ca blockchain si cryptomonedele patrund in mainstream. Cele mai recente vesti in acest sens provin din micul stat european Liechtenstein, unde serviciul postal national a confirmat ca va permite de acum tranzactii cu Bitcoin.

Potrivit presei locale, acest serviciu este momentan disponibil la filialele din capitala Vaduz. Ca parte a deciziei autoritatilor de a extinde domeniului de activitate oferit de serviciul postal, tranzactiile cu cryptomonede isi propun sa fie o alternativa rapida si sigura la platile cu fiat disponibile in prezent in sucursalele din intreaga tara. Integrarea platilor cu BTC la oficiile postale a fost posibila printr-un parteneriat cu Vaerdex Suisse, un procesor de plata cu sediul in Elvetia, un alt stat cunoscut pentru deschiderea fata de cryptomonede, in principal datorita Crypto Valley.

Conform reprezentantilor Postei, momentan aceste servicii sunt posibile doar in capitala Vaduz si doar cu Bitcoin. Se urmareste insa extinderea platilor in oficiile postale de pe intreg teritoriul Liechtensteinului, adaugand si alte cryptomonede, precum Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin și Ripple. “In esenta, nimic nu este diferit fata de procedurile standard de schimb valutar care fac deja parte din ofertele Postei”, se arata in comunicatul de presa.

A sasea cea mai mica tara din lume este cunoscuta pentru legile pro-crypto adoptate, care au scopul de a crea conditii prielnice pentru dezvoltarea companiilor Blockchain. In cursul anului trecut, Printul ereditar Alois Philipp Maria si-a facut cunoscuta deschiderea catre membrii comunitatii crypto care doresc sa isi deschida noi afaceri pe teritoriul tarii. Acesta a revenit cu afirmatii asemanatoare in aceasta luna, cand a declarat ca tehnologia blockchain este folosita pentru a gestiona administrarea zilnica a monarhiei.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/european-royal-family-invest-bitcoin/

https://www.ccn.com/bitcoin-investors-in-this-european-country-can-now-buy-crypto-at-the-post-office

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *