Samsung lanseaza platforma financiara Blockchain Nexfinance

6 iunie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Gigantul Samsung lanseaza propria platforma Blockchain dedicata afacerilor din domeniul finantelor, care are ca scop transformarea digitala a companiilor. Lansarea proiectului a fost anuntata printr-un comunicat de presa de la inceputul saptamanii. Samsung SDS, filiala IT a corporatiei, a confirmat ca platforma Nexfinance se adreseaza companiilor de finantare digitala care doresc sa-si transforme structurile utilizand tehnologia de ultima generatie.

Samsung in Blockchain

Samsung SDS intentioneaza sa lanseze o afacere de finantare digitala prin Nexfinance, o platforma digitala digitala care combina tehnologiile dovedite cu noile tehnologii. Nexfinance va fi un partener pentru a rezolva problemele organizatiilor”, a declarat Yoo Hong-jun, vicepresedinte al departamentului de finante de la Samsung SDS.

Noua platforma Blockchain combina, asadar, tehnologiile recente cu cele existente, care si-au dovedit deja eficienta, inclusiv analizele big data, inteligenta artificiala (AI) si automatizarea proceselor de informatii. Toate au ca scop sustinerea companiilor din sectorul financiar in efortul lor de transformare digitala, a spus Samsung SDS. Nexfinance va oferi servicii de consiliere financiara, identitate digitala, plati automate de asigurare, dar si un asistent virtual AI, a dezvaluit compania.

Consilierea financiara utilizeaza AI si o analiza big data pentru a ajuta la o mai buna supraveghere a activelor. In ceea ce priveste identitatea digitala, Nexfinance va utiliza identificarea bazata pe tehnologia Blockchain pentru a securiza informatiile clientilor si pentru a permite participantilor autorizati sa acceseze in siguranta aceste informatii. Asistentul virtual AI va automatiza facturarea cererilor de asigurare a clientilor, ceea ce va transforma acest proces intr-unul fara probleme si mai eficient pentru clienti, a spus Samsung.

Miscarea marcheaza o alta investitie in dezvoltarea tehnologiei registrului distribuit pentru Samsung SDS, acesta nefiind primul proiect al companiei bazat pe tehnologia Blockchain. In luna aprilie a acestui an, gigantul sud coreean a anuntat ca are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si a lantulului de aprovizionare global.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/samsung-unveils-blockchain-platform-to-enhance-competitiveness-of-finance-businesses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *