Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 6.06 – Bitcoin Romania

6 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin, bitcoin cash, Dash, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza zilei 6.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru ziua precedentă (marți, 5 iunie) a înregistrat o creștere de 1.78%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $7488.4 și cel al închiderii de $7621.9, având maximul la $7675.0 și minimul la $7372.0

btc

Ziua de ieri a început cu o scurtă consolidare în jurul prețului de deschidere, testând linia orizontală de la $7488.3 din ambele părți – atât de deasupra cât și dedesubt, până când, într-un final vânzătorii s-au impus și au transformat această linie într-o rezistență temporară.

Linia orizontală marcată „SUPORT IMPORTANT” în ediția de ieri a Jurnalului Crypto nu a apucat decât o singură atingere, probabil din cauza interesului crescut pe care cumpărătorii l-au prezentat la nivelul respectiv. Acțiunea prețului de aici s-a concretizat într-un fanion/ pennant (marcat cu linii albastre oblice), continuarea acestuia fiind în sus, susținută însă de un volum nu prea grozav din partea cumpărătorilor.

De ieri de la ora 19:30 (ora României) și până astăzi, la momentul scrierii acestui articol, prețul continuă să consolideze în jurul liniei  orizontale care a marcat închiderea zilei. Un indiciu după care cumpărătorii ar trebui să se uite ar fi o închidere hotărâtă și însoțită de un volum adecvat deasupra liniei orizontale de rezistență – cea din partea de sus a graficului, la $7718.1; acest lucru ar favoriza un momentul de tip „bullish” care ar putea împinge prețul chiar și mai sus, spre ~$7900.

* Ethereum *

Evoluția Ethereumului pentru ziua precedentă (marți, 5 iunie) a înregistrat o creștere de 2.98%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $591.09 și cel al închiderii de $608.71, având maximul la $613.91 și minimul la $575.69

eth

Sesiunea de ieri a întâmpinat Ethereumul cu o mică creștere până la $598 de unde a fost respins până la $576, nivel la care stabilisem ieri  că a făcut un al doilea potețial „double bottom„. Dacă ar fi să comparăm evoluția Bitcoinului față de dolar cu cea a ETHului, putem afirma faptul că  acest nivel coincide cu cel de „SUPORT IMPORTANT” marcat pe BTC.

Deși volumul de vânzare a fost mai ridicat decât cel de cumpărare în timpul acestei scăderi și chiar după, vânzătorii s-au dovedit a fi  „obosiți” pentru că prețul a reușit să marcheze o ușoară ascensiune până la mijlocul sesiunii fără a fi însoțit de un volum impresionant de cumpărare.

Acest lucru s-a schimbat după ce prețul a reușit să închidă peste $598 și cumpărătorii au împins prețul peste nivelul orizontal de rezistență de la $608.

A urmat o consolidare la acest preț, nivelul în cauză adoptând rolul de pivot de care vorbeam în comentariile trecute. Odată stabilite maximul zilei în această consolidare și noul suport gășit în jurul pragului psihologic de $600, prețul a continuat să oscileze fără evenimente importante. În  cursul zilei de astăzi se observă faptul că prețul nu a reușit să închidă cu hotărâre peste această rezistență, formând totuși, în jurul orei șapte dimineața, o lumănare de tip „hammer„, lumănare care prevestește o posibilă ascensiune a prețului, așa cum a fost cazul și aici, dar volumele de cumpărare de care ETH are nevoie pentru a susține un nou „maraton” în sus… încă lipssesc.

* BCH / BTC *

Evoluția Bitcoin Cash pentru ziua precedentă (marți, 5 iunie) a înregistrat o creștere de 3.09%, considerând prețul de deschidere al zilei de  0.1465 BTC și cel al închiderii de 0.15103 BTC, având maximul la 0.15173 BTC și minimul la 0.14204

bch1

După o creștere slabă și nesusținută de volum din partea cumpărătorilor, BCH atinge prețul pivot de la 0.149 BTC (marcat pe grafic cu o linie  orizontală roșie), unde întâmpină rezistență și este respins de vânzători cu un volum măricel. Continuarea acestei scăderi menține prețul în jurul  nivelului de la 0.143 BTC timp de 12 ore, interval în care BCH găsește o nouă rezistență (la fosta linie de suport) din prima încercare. Aceasta este mai apoi „străpunsă” de cumpărători și interesul crescut al acestora care se poate observa și în volum până la rezistența majoră a macro-trendului,  rezistență pe care o vom indica și discuta puțin mai încolo.

Odată întâmpinată această rezistență, prețul a continuat să consolideze sub aceasta, volumul fiind și de această dată „mai verde” decât roșu.

În primele încercări de a împinge prețul în jos, linia roșie de pivot a acționat ca suport. La momentul scrierii acestui articol, prețul formează un  canal ușor descendent, probabil dorindu-și să retesteze linia orizontală de suport de la 0.1465 BTC, acum că linia roșie pare că acționează pe post  de rezistență.

bch2

Avem aici și un grafic de pe daily pentru BCH/BTC, timeframe care oferă o perspectivă mai largă asupra acțiunii pe care prețul o oferă.

Se poate observa faptul că lumănările de pe daily nu au reușit de 19 zile să închidă peste această rezistență orizontală de la 0.15169 BTC.

E nevoie de un momentum de natură bullish pe BTC/USD pentru ca BCH/BTC să poată închide peste, lucru care ar indica o posibilă creștere și mai mare, poate chiar o retestare a nivelului 0.17. Închidere peste, retestare cu succes și confirmarea faptului că acest nivel devine suport – acesta ar fi un scenariu ideal pentru cumpărători.

* DASH / USD *

Din cauza faptului că DASH are un volum redus în comparație cu celelalte monede prezente în această ediție a Jurnalului Crypto, am ales să fac o analiză pe un timeframe mai mare de 15 minute, cum v-am obișnuit până acum. Să privim împreună reacția pieței pe lumănările de 4 ore.

dash

În partea stângă a graficului se poate observa un canal descendent destul de mare, început de la pragul de $640 și care a reprezentat patternul dominant pe parcursul întregii luni Martie, evoluție căreia nu i-au lipsit corecții în sus (țin să precizez – corecțiile „în sus” sunt specifice trendului bearish și sunt opusul corecțiilor „în jos” cu care am fost obișnuiți pe parcursul bull runului din 2017).

Odată atinsă linia orizontală de la $285, nivel care a jucat un important rol de suport, prețul a consolidat în prima parte a lunii aprilie în  zona respectivă, urmănd ca apoi, determinat și de creșterea hotărâtă de pe BTC/USD, DASH să atace rezistență, pornind o creștere la fel de hotărâtă ca  scăderea de dinainte, poate chiar cu un impuls mai determinat.

Patternul dominant de pe lumănările de 4h pe care l-a încheiat zilele trecute este un „falling wedge” cu volum descendent. Acest pattern este cunoscut ca fiind „bullish„, respectiv de partea cumpărătorilor, lucru care ar putea indica o creștere iminentă pe parcursul lunii acesteia, numai și  numai dacă volumul reușește să facă o explozie pozitivă. Am marcat pe grafic nivelurile de rezistență pe care ascensiunea prețului le poate întâmpina.

Concluzie: nivelul curent pe care DASH îl afișează poate reprezenta o oportunitate bună de cumpărare dacă retestarea liniei orizontale de la  $285 are succes sau dacă avem o creștere puternică însoțită de volum – lucru care ar semnala încheierea trendului „bearish„.

 
Spor & trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

2 comments

  1. Esco spune:

    Foarte faine analize

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *