Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 7.06 – Bitcoin Romania

7 iunie 2018 Uncategorized

Articol scris de Mirona Noru

Jurnalul Crypto – analiza zilei 7.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru ziua precedentă (miercuri,6 iunie) a înregistrat o creștere de 0.42%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $7622.2 și cel al închiderii de $7654.0, având maximul la $7700.0 și minimul la $7491.7

btc

Un început de sesiune destul de calm pentru Bitcoin, prețul având parte de 16 ore de consolidare în jurul liniei orizontale de la $7621.9, pe întreg parcursul sesiunii asiatice. Cele 3 linii curbe cu albastru, însemnate pe grafic, au rolul de a indica „valurile” făcute de lumănările de 15 minute, cel mai probabil cauzate tot de algoritmi. Se poate observa pe grafic prima respingere pe care BTC a suferit-i încercând să se apropie de  nivelul $7700, respingere însoțită de un volum măricel la momentul respectiv, față de lumănările vecine, dar nu și față de orice altă lumănare de pe  parcursul sesiunii.

Odată stabilit maximul acestei prime părți a zilei, vânzătorii s-au impus în jurul orei 16 (ora României) pentru a retesta nivelul de la $7500 care a ținut cu succes pentru moment, prețul fiind respins în scurt timp înapoi către rezistență. Acumularea de 4 ore care a avut loc în canalul paralel marcat cu roșu pe grafic a jucat, probabil, și un rol în vânătoarea de stop lossuri care are loc în permanență pe piețele financiare, în special pe  paritatea BTC/USD.

Respingerea care a urmat a fost însoțită de un volum corespunzător, cumpărătorii exprimându-și interesul în a proteja acest nivel.

Totuși, lumănarea următoare (cea marcată cu un „dislike button”) a fost una cel puțin interesantă pentru că a avut o dimensiune foarte apropiată de cea care a precedat-o, umbra de jos fiind însă mult mai lungă (constituind aproape 75% din corpul lumănării).

Sesiunea a închis la $7654.0, preț care a mai jucat rol de rezistență și în 25 aprilie, dată în care acesta a marcat maximul zilei respective.

* Ethereum *

Evoluția Ethereumului pentru ziua precedentă (miercuri,6 iunie) a înregistrat o scădere de 0.34%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $608.71 și cel al închiderii de $606.67, având maximul la $612.49 și minimul la $591.76

eth

Nu, n-am greșit mai sus. ETH chiar a suferit o scădere de 0.34% ieri. Volatilitate foarte redusă, însoțită de un volum redus dacă ar fi să-l  comparăm cu cel al altor zile. Într-un mod foarte similar cu comportamentul Bitcoinului față de dolar, ETH a consolidat în jurul prețului de deschidere  al zilei, jonglând între acesta și linia orizontală care a acționat ca rezistență pentru zilele de 24 și 25 aprilie. Acesta e un semn bun pentru ETH și pentru orice altă monedă în general: transformarea liniilor de rezistență în linii de suport indică un pas înainte făcut de cumpărători pentru a menține prețul ridicat.

După 2 testări ale nivelului de la $600 – marcate pe grafic cu lunii curbe albastre – prețul a mai avut o tentativă de a depăși rezistența – însă fără succes, lucru care a dus la un control preț de câteva ore făcut de vânzători. De observat este faptul că spre deosebire de Bitcoin, volumele de vânzare de pe ETH sunt superioare celor de cumpărare, lucru care nu e favorabil deținătorilor de ETH.

O consolidare în jurul prețului de $595, urmată de o retestare a rezistenței sus-amintite și depășirea acesteia la scurt timp după – așa s-a  desfășurat sfârșitul sesiunii de ieri și începutul celei de astăzi. După ce prețul a fost respins la $617, acesta continuă să „se învârtă” în jurul rezistenței de la $608.

* IOTA/BTC *

Pentru această ediție a Jurnalului Crypto am ales partitatea IOTA/BTC pe un timeframe de o oră (1h) datorită patternului deosebit de interesant pe care l-a afișat pe parcursul ultimelor 10 zile: distribuția Wyckoff.

iota

Cu o ultimă presiune de vânzare în data de 29 aprilie, care a completat, totodată, și rising wedgeul marcat cu linii albastru deschis în partea  stângă a graficului, vânzare menită să marcheze partea catalizatoare a distribuției Wyckoff – Springul.

Odată scoși din ecuație vânzătorii care au renunțat văzând că linia de suport local de la 0.00019 BTC nu ține, prețul a luat-o în sus fără  aceștia, cumpărătorii au realizat o creștere de ~18% pe parcursul următoarei zi. O scurtă consolidare în jurul prețului 0.00021 BTC, unde și-a stabilit  iniția suportul, a fost urmată de o altă presiune de vânzare, și aceasta menită să elibereze piața de cei a căror emoții sunt ușor de controlat: este  vorba despre faza – Throwback, cea în care prețul intră în mod intenționat sub fosta rezistență devenită suport.

Continuarea se poate observa cu ușurință – de la acest Throwback, prețul a crescut încă 14%, până aproape de 0.00024 BTC, preț care a funcționat și în trecut ca rezistență majoră. După o scurtă corecție de ~3% care însă n-a durat decât 14 ore, distribuția ajunge la următorul pas – Markup.

Al treilea impuls a adus încă o creștere de ~13% pentru IOTA, aceasta bucurându-se de o creștere de 38% în total, de la Spring și până la primul top (marcat cu X pe grafic), pe parcursul a aproape 4 zile. După o corecție la acest nivel, prețul a mai împins încă odată către rezistența testată  anterior, fără succes însă în a depăși pragul rotund de la 0.00026 BTC, formând un „Double Top”, pattern cunoscut pentru a marca finalul undei creșteri.

Finalizarea acestui pattern a avut și un volum foarte ridicat de vânzare, lucru care indică faptul că vânzătorii și-au marcat bucuroși victoria, luându-și profiturile la acel nivel.

În prezent IOTA se află într-un canal descendent menit redistribuției care, conform Wyckoff, ar avea o continuare în revizitarea minimelor după ce această fază este completată.

 

Spor & trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *