Ripple lanseaza UBRI pentru a sustine educatia in domeniul crypto si Blockchain

7 iunie 2018 blockchain, ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple a anuntat recent ca dezvolta parteneriate cu 17 universitati importante pentru a sprijini cercetarea si dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Intr-o postare pe blog-ul companiei, Ripple a anuntat ca universitatile sunt “principalii contribuitori la crearea unei retele Blockchain mai puternice si mai valoroase si a ecosistemelor platilor”. Initiativa de cercetare Blockchain a universitatilor (University Blockchain Research Initiative – UBRI) implica universitati din Europa, Statele Unite, America de Sud si Asia. Suma alocata de Ripple pentru finantare si asistenta tehnica depaseste 50 de milioane de dolari.

Medical University graduates throw up mortarboards during the celebration of their graduation in Minsk, June 27, 2014. More than one thousand doctors left the university this year. REUTERS/Vasily Fedosenko (BELARUS - Tags: EDUCATION SOCIETY HEALTH) - RTR3W1C5

Sustinerea din partea companiei nu este doar de natura financiara. Ripple va contribui, de asemenea, cu resursele tehnice si expertiza, ca parte a UBRI, permitand universitatilor sa colaboreze cu Ripple in cercetarea Blockchain si in formarea curriculum-urilor bazate pe cryptare.

Start-ul din San Francisco va colabora cu unele dintre cele mai bune universitati din lume pentru a sustine cercetarea academica si dezvoltarea ecosistemului Blockchain. Printre universitatile finantate de Ripple se numara MIT – Massachusetts Institute of Technology, Universitatea din Pennsylvania, Universitatea Coreea, Universitatea Berkeley, Universitatea din Luxemburg si Colegiul din Londra.

Scopul parteneriatelor este acela de a incurajeze intelegerea pe scala larga si si inovatia in tehnologia Blockchain. Aceasta tehnologie va fi principala zona de concentrare, insa UBRI va sprijini, de asemenea, dezvoltarea altor tehnologii financiare, universitatile fiind libere sa aleaga domeniile specifice pe care doresc sa se concentreze.

La inceputul acestui an, Ripple a anuntat ca a donat XRP in valoare de 29 milioane de dolari pentru a sprijini scolile publice din Statele Unite. Cea mai mare donatie de cryptomonede catre o singura asociatie – DonorsChoose.org, a ajutat la indeplinirea cerintelor a peste un milion de studenti din 35.000 de scoli publice, incluzand carti, materiale scolare si excursii. Mai recent, Ripple a facut o alta donatie semnificativa cu ajutorul cunoscutului actor Ashton Kutcher: XRP in valoare de 4 milioane de dolari pentru sustinerea rezervatiei naturale infiintate de Ellen DeGeneres.

 

Sursa: https://ripple.com/insights/ripple-introduces-the-university-blockchain-research-initiative/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *