Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 8.06 – Bitcoin Romania

8 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ripple, tron

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza zilei 8.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru ziua precedentă (joi, 7 iunie) a înregistrat o creștere de 0.46%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $7654.0 și cel al închiderii de $7688.9, având maximul la $7756.3 și minimul la $7624.7

btc

Sesiunea BTC a zilei de ieri a început printr-o testare grăbită a maximului, acțiune a prețului care nu a durat mai mult de 90 de minute.

După ce maximul a fost găsit în apropiere de ~$7750, zona în care lumănările au continuat să se dezvolte pe parcursul zilei a avut volatilitate redusă, după cum putem observa și din diferența redusă dintre prețul de deschidere și cel de închidere.

După 13 ore, timp în care prețul s-a menținut peste rezistența zilei precedente, prima lumănare de 15 minute a închis sub această linie orizontală proiectând o umbră în partea de jos a corpului, până la $7650, acțiune datorată vânzătorilor care au vrut să testeze nivelul de suport local.

Pe parcursul următoarelor 3 ore, BTC a testat din nou rezistența – devenită ulterior suport – însă respingerea pe care a suferit-o de această dată la $7750 a avut o velocitate mult mai mare, făcând prețul să se întoarcă din nou la suport în doar 5 minute. Lumănarea în cauză este cea cu volumul cel mai ridicat de vânzare (în mijlocul graficului).

Fiind respins cu succes de fiecare dată când a atins atât partea inferioară a linii „de trend„, cât și cea superioară, Bitcoin a format pe  parcursul zilei de ieri un canal descendent în care volumele de vânzare au fost superioare celor de cumpărare. La momentul scrierii acestui articol prețul continuă să fluctueze în acest canal.

* Ethereum *

Evoluția Ethereumului pentru ziua precedentă (joi, 7 iunie) a înregistrat o scădere de 0.21%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $606.66 și cel al închiderii de $605.39, având maximul la $617.16 și minimul la $597.42

eth

Similar cu cele petrecute pe Bitcoin, ETH a testat în prima parte a sesiunii maximul zilei, stabilindu-și un punct de plecare al canalului descendent în care prețul a continuat să oscileze pe întreg parcursul zilei.

Interesant este faptul că nivelul la care vânzătorii au opus rezistență coincide cu maximul din data de 25 iunie, zi în care ETH s-a bucurat  totuși de o volatilitate mai mare.

Având un preț de deschidere al zilei foarte apropiat de cel al închiderii, putem „galvaniza” acestea două într-o zonă singulară care a avut un rol de pivot: în prima parte a acestei zile a jucat rol de suport, cumpărătorii exprimându-și interesul odată ce prețul atingea acest nivel, urmând ca mai apoi, spre închiderea sesiunii, și chiar astăzi, zona respectivă să devină rezistență.

Există o posibilitate ca linia orizontală de la $598 să funcționeze ca suport pe parcursul zilei de azi.

* XRP / BTC *

Pentru această ediție a Jurnalului Crypto am ales să analizăm împreună evoluția față de Bitcoin din ultimele 20 de zile a două crypto-monede  „hot”: Ripple și Tron.

xrp

8300 de satoshi – acesta este prețul la care XRP și-a stabilit rezistența lunii trecute, pe care a încercat de multe ori să o depășească, fără a avea însă succes. După ce in prima instanta a trecut peste acest prag (în data de 17 aprilie), iar cumpărătorii nu au reușit să mențină prețul peste acest nivel decât 18 ore, acesta a fost respins ulterior până la nivelul ~8100 satoshi. După o consolidare de peste 13 zile într-un canal paralel care și-a avut  media la ~8200 satoshi, vânzătorii s-au impus din nou, de data aceasta mult mai „feroce„.

Noul suport pe care Ripple l-a găsit a fost la ~7700 sat, preț pe care nu a ezitat să-l viziteze de două ori, nu înainte de a retesta rezistența amintită mai sus, nivel la care a format pentru o a două oară un canal de consolidare, acesta având o durată de doar 2 zile. După ce vânzătorii au  sesizat faptul că ~7700 sat e un preț care stârnește interesul cumpărătorilor, aceștia s-au retras iar prețul a format un discutabil pattern de „double bottom” (bottom dublu).

După primul impuls de creștere, XRP pare c-a format un triunghi ascendent cu top orizontal, reușind să treacă cu bine de nivelul de rezistența pe care nu s-a mai întors să-l testeze. Linia neagră punctată marcată pe grafic dezvăluie trendul ascendent pe care XRP l-a adoptat după depășirea  liniei orizontale de la ~8300 sat.

De asemenea, am trasat pe grafic un Fibonacci, de la punctul minim la punctul maxim, pentru a observa retragerea la nivelul 0.382 (~8550 sat) pe  care XRP a făcut-o după impulsurile inițializate de cumpărători. Retragerea cu succes la acest nivel indică o probabilitate de continuare a trendului ascendent, însă acest lucru depinde mult și de evoluția pe care Bitcoin o are față de dolarul american.

* TRX / BTC *

Analiza acțiunii prețului afișată de Tron față de Bitcoin pe un timeframe de 2 ore (din 11 aprilie până în prezent)

trx

Cu un minim stabilit în apropiere de 740 satoshi, nivel la care cumpărătorii au afișat un interes deosebit în data de 12 aprilie, TRX a beneficiat de o ascensiune a prețului menită testeze nivelurile de rezistență de la 803 și de la 853 sat, prețuri care au acționat pe post de rezistență în multiple ocazii pe parcursul lunii martie.

De la punctul minim pănă la primul cerculeț verde care marchează o ieșire hotărâtă peste prețul pivot de la 874 sat, însoțită de retestarea acestui nivel, prețul a găsit rezistență de două ori încercând să-l „doboare„. Vănzătorii au avut grijă ca acest lucru să nu se întâmple prea ușor, aceștia  exprimându-și dorința de a retesta liniile inferioare de suport și de a stabili o linie clară de trend – marcată cu albastru deschis pe grafic – pe care  au respectat-o aproximativ 16 zile.

După prima confirmare de long pe care cumpărătorii au primit-o, prețul s-a lansat până în apropierea pragului psihologic de ~1000 satoshi, de unde s-a întors pentru a testa a doua oară prețul pivot (cel marcat cu o linie roșie, la 874). A urmat un alt impuls care a găsit maximul în data de 26 aprilie, la puțin peste 1000 satoshi. Acesta a fost, probabil, prețul țintă al vânzătorilor, deoarece scăderea care a urmat după n-a mai ținut cont de nicio linie  de suport – fie ea orizontală sau de trend –

Odată ce prețul a intrat decisiv sub 930 satoshi (moment marcat pe grafic cu un cerculeț roșu), vânzătorii  și-au primit, la rândul lor, confirmarea unei poziții bune de short.

În continuare, acțiunea prețului a stabilit o nouă linie oblică de rezistență pe care o respectă de 11 zile. Ultimul cerculeț verde ar fi indicat, după părerea mea, o posibilă oportunitate de cumpărare… dar dacă prețul marcat cu o linie roșie – 771 satoshi – devine rezistență la următoarea testare  sau într-un caz și mai rău – nici nu mai e testat – această poziție se infirmă, lucru care ar putea indica o scădere mult mai adâncă pentru Tron.

 

Spor & trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

 

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *