Ripple a donat XRP in valoare de 25 milioane dolari in sprijinul antreprenorilor

8 aprilie 2019 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

In perioada asemanatoare a anului trecut, Ripple a donat XRP in valoare de 29 milioane de dolari catre scolile publice din Statele Unite. Aceasta a fost la momentul respectiv este cea mai mare donatie de cryptomonede catre o singura fundatie, DonorsChoose. Fondurile au fost folosite pentru echiparea salilor de clasa din numeroase scoli de pe teritoriul Americii. Mai exact, 28.000 de profesori din scolile publice si aproximativ un milion de elevi din fiecare stat american au primit atunci carti, materiale scolare, laptopuri si tablete, excursii si alte resurse.

Acum, Chris Larsen, co-fondatorul companiei din San Francisco, si sotia sa Lyna Lam au facut o donatie generoasa in numele Ripple unei universitati din California, potrivit unui anunt oficial. Ripple a donat deci XRP in valoare 25 milioane de dolari catre Colegiul de Afaceri al Universitatii de Stat din San Francisco (SFSU) prin intermediul RippleWorks, o fundatie privata care ofera sprijin antreprenorilor.

SFSU va directiona fondurile pentru a sprijini studentii inscrisi in programele de studiu al ecosistemelor globale antreprenoriale si fintech. Potrivit Universitatii de Stat San Francisco, suma donata reprezinta cea mai mare contributie unica facuta in cryptomonede unei universitati din Statele Unite.

Acest cadou revolutionar va pozitiona Colegiul de Afaceri ca un epicentru in dezvoltarea, diversitatea si importanta industriei in afaceri si antreprenoriat. Chris, Lyna si Rippleworks sunt inovatori, iar darul lor ii va inspira pe studentii nostri sa abordeze creativ si strategic peisajul de afaceri si tehnologia pentru a deveni urmatoarea generatie de antreprenori si lideri de afaceri la nivel mondial”. A declarat presedintele universitatii, Leslie E. Wong.

Donatia face parte din programul social al Ripple, lansat in luna septembrie a anului trecut si numit “Ripple for Good”. Fondurile donate vor fi investite in proiecte axate pe educatie si incluziune financiara. Ripple a facut anterior donatii similare, dovedind implicare in domeniul academic. In luna iunie, compania a lansat UBRI, Initiativa de cercetare Blockchain a Universitatilor, in parteneriat cu 29 universitati de top. Dintre institutiile de prestigiu fac parte MIT – Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Berkeley, Universitatea din Luxemburg, Colegiul din Londra,  Universitatile Carnegie Mellon, Duke si Cornell.

Sursa: https://www.ccn.com/ripple-co-founder-donates-25-million-in-xrp-to-california-university

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *