Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 1-7 Aprilie

8 aprilie 2019 analiza tehnica, bitcoin, Bitcoin Romania, criptomoneda, cryptomoneda, investitie, pretul bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Pentru analiza de astăzi am vrut să păstrăm o perspectivă largă asupra graficului afișat de BTC/USD. Mai jos se pot observa toate nivelele pe care le-am plasat de-a lungul timpului, îndeosebi în ultimele 4 luni, când prețul a preferat să consolideze între $3000 și $4000. În cele ce urmează vom discuta atât nivele de suport, cât și de rezistență, împreună cu reacțiile acestora:

☝ Primul suport important cu care BTC s-a întâlnit pe parcursul declinului afișat în 2018 a fost $3750. Fiind unul dintre nivelele importante, pe acesta l-am marcat cu o linie neagră îngroșată, având în dreptul ei o etichetă care spune „Nivel de pivot”. Această caracteristică se datorează rolului multiplu pe care linia orizontală l-a jucat: atât de suport, cât și de rezistență, în funcție de direcția din care prețul a testat-o. Nu vom intra în detalii nenecesare, reacțiile se pot observa direct pe grafic. Un alt nivel important de suport avem la $3370. Acesta reprezintă o zonă de interes a cumpărătorilor încă din 2017, când BTC se pregătea „să explodeze” în sus, către maximul istoric ($20,000).

✌ De partea cealaltă a nivelelor de suport – avem rezistențe. Tot două la număr dintre cele importante: prima, la $4220, care a reprezentat un punct de inflexiune al ascensiunii afișate săptămâna trecută… iar a doua, între $4370 și $4420 – mai mult un interval de rezistență decât o orizontală propriu-zisă. Bitcoin a avut nevoie de 85 de zile de consolidare pentru a putea depăși prima rezistență, însă majoritatea vor spune că a meritat (considerând anvergura breakout-ului). Acesta nu s-a oprit nici măcar la orderblock pentru consolidare, ci a redobândit nivelul psihologic de la $5000 dintr-o singură mișcare.

* Făcând parte tot din categoriile amintite mai sus, nivele de interes mai avem și la $4910, $5115 și zona $5365 – $5400 (pe care a testat-o chiar astăzi, obținând o respingere cel puțin temporară). În cazul în care BTC nu mai are forța necesară de a-și continua creșterea, primele două reprezintă zone la care putem urmări o potențială reacție a cumpărătorilor. Totuși, intervalul roșu de mai sus, aflat între $5580 și $5750, reprezintă cu adevărat o rezistență pentru BTC, din cauza zonei de ofertare stabilită de vânzători în noiembrie 2018.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *