Primul hard fork EOS a fost implementat

24 septembrie 2019 EOS

Articol scris de Cristina Dinica

Primul hard fork EOS a fost implementat cu succes in upgrade-ul v1.8. Noua versiune aduce “imbunatatiri majore” la blockchain in speranta de a “deschide calea catre un viitor mai sigur si scalabil”, sustin reprezentantii companiei. Acesta este cel mai mare upgrade pe care reteaua l-a vazut pana acum si primul care a necesitat un hard fork. Versiunea actualizata 1.8 se concentreaza pe a permite utilizatorilor sa interactioneze cu blockchain-ul EOSIO cu costuri mai reduse si cu mai multa functionalitate decat iteratiile anterioare ale retelei.

Felicitari #EOS, actualizarea 1.8 de astazi permite dezvoltatorilor de aplicatii sa ofere clientilor lor un UX gratuit si fara frictiune. Utilizatorii nu mai trebuie sa-si faca griji pentru resurse!”, a declarat in urma actualizarii Brendan Blumer – directorul executiv al Block.one, firma responsabila pentru dezvoltarea EOSIO.

Potrivit EOS Authority, v1.8 va ajuta utilizatorii in patru modalitati: in primul rand, aceasta versiune ofera posibilitatea de a factura utilizarea resurselor de retea in conturi externe; tranzactiile cu erori (“amanate”) sunt mai usor de rectificat; utilizarea dApps va costa mai putin decat inainte si, nu in ultimul rand, securitatea retelei a fost imbunatatita.

In timp ce detaliile actualizarii au fost dezvaluite in urma cu cateva luni, activarea v1.8 vine la scurt timp dupa un atacator a reusit sa faca reteaua inutilizabila timp de doua ore pentru multi utilizatori, in timp ce a sustras peste 110.000 de dolari in EOS din jocul de noroc dApp EOSPlay. Mai multi membri tehnici ai comunitatii au sustinut ca acest hard fork EOS va impiedica aparitia viitoarelor cazuri de atacuri de congestionare a retelei.

Preturile pietei EOS au crescut dupa 15 septembrie, intr-un moment de crestere a intregii piete crypto. Cu toate acestea, in prezent, tokenul se tranzactioneaza cu 3,63 dolari, conform datelor CoinMarketCap, in scadere cu 4,66% in raport cu dolarul in ultimele 24 de ore. Cea mai recenta actualizare este un alt pas spre imbunatatirea blockchain-ului EOSIO, in timp ce se abordeaza unele dintre referitoare la congestionarea retelei. Cu toate acestea, actualizarea este activa de putine ore, astfel incat reactia comunitatii la aceste schimbari inca nu este cunoscuta.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/eos-first-hard-fork-successfully-completed-today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *