IBM este deschis la o colaborare cu Facebook

25 septembrie 2019 blockchain, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

IBM este deschis la o colaborare cu Facebook in demersurile gigantului social media referitoare la proiectul Libra, potrivit unui reprezentant al companiei. Jason Kelley, directorul general pentru Servicii Blockchain in cadrul IBM, a declarat ca firma incearca sa favorizeze colaborarea intre industrii atunci cand vine vorba de o tehnologie precum blockchain. “Blockchain este un sport de echipa. Clientii nostri sunt gata sa lucreze cu Facebook si suntem pregatiti sa colaboram cu toti pentru a reusi”, a declarat acesta.

Kelley a spus ca este important ca o companie precum Facebook sa ajute sa aduca mai multa legitimitate tehnologiei de la baza cryptomonedelor. Companii precum IBM au folosit principiile din spatele cryptomonedelor precum Bitcoin pentru a crea propriile solutii blockchain cu scopul de a-si organiza business-ul pe o retea distribuita de computere. Principalul beneficiu este, sustin ei, ridicarea gradului de transparenta, fie ca este vorba de activitati bancare sau de gestionarea lantului de aprovizionare.

Desi analisti precum Thomas Lee, co-fondatorul Fundstrat, au declarat ca lansarea Libra dovedeste intrarea cryptomonedelor in mainstream, altii doresc sa faca clara distinctia dintre cryptomonede precum Bitcoin si cea planificata de Facebook. Libra, proiectul celor de la Facebook, va fi legata de valute fiat, precum dolarul. Moneda va fi supravegheata de un consortiu elvetian de companii, printre care Facebook, Visa, Mastercard si Uber.

Kelley nu a spus daca IBM este interesat sa se alature consortiului, care este cunoscut sub numele de Libra Association, sau daca are alti termeni pentru o colaborare cu Facebook. Dante Disparte, directorul departamentului de Politici si Comunicare pentru Asociatia Libra, a declarat ca grupul a fost “construit pe o baza de colaborare intre unele dintre cele mai importante organizatii si companii din lume. Scopul este acela de a avea 100 de membri la lansare si asteptam cu nerabdare sa continuam sa construim diverse parteneriate”, a adaugat el.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/ibm-says-its-open-to-working-with-facebook-on-libra-crypto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *