30 retaileri renumiti din Franta accepta platile cu BTC

26 septembrie 2019 accepta bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Pana la inceputul anului 2020, platile in Bitcoin vor fi acceptate in peste 25.000 de puncte de vanzare pentru mai multi comercianti francezi. Alaturi de gigantul de haine sport Decathlon si magazinul de produse cosmetice Sephora, lista de 30 retaileri renumiti include Intersport, Norauto si Foot Locker. Decizia a fost anuntata in cadrul saptamanii de retail din Paris.

Potrivit presei franceze, posibilitatea de a plati in Bitcoin la magazinele celor 30 de branduri vine printr-un parteneriat intre furnizorul de plati Crypto East2PlayPayment, EasyWallet si Global POS. Odata ce un utilizator plateste pentru un articol in BTC, fondurile sunt convertite imediat in euro si trimise comerciantului.

CEO-ul Global POS, Stephane Djiane, spune ca Bitcoin nu este singura cryptomoneda pe care compania intentioneaza sa o accepte: “Initial, serviciul pe care il oferim va permite doar utilizarea de Bitcoin. Scopul nostru este ca, in viitor, sa oferim posibilitatea de a plati si cu alte cryptomonede. […] Acesta este un pas simbolic important in evolutia metodelor de plata in Franta. Cu toate acestea, mai mult decat un simbol, ceea ce aducem celor 25.000 de puncte de vanzare ale celor 30 retaileri este capacitatea de a intra in siguranta in lumea Economiei 3.0.”, a spus acesta.

Aceasta nu este prima miscare care dovedeste deschiderea autoritatilor si a business-urilor din Franta la adresa cryptomonedelor si a tehnologiei blockchain. Potrivit presei locale, magazinele de tutun din Franta au inceput sa vanda BTC, ETH, XRP, LTC si Dash la inceputul acestui an

In luna aprilie, Parlamentul francez a aprobat o lege financiara care include norme vizand reglementarea crypto. Autoritatile au adoptat acea masura cu scopul de a atrage business-uri de tip blockchain si crypto pe teritoriul Frantei, acordandu-le conditii pentru dezvoltare.

In aceeasi perioada, Adunarea Nationala a Frantei a adoptat un proiect de lege destinat sa stimuleze dezvoltarea afacerilor locale, inclusiv redirectionarea economiilor de la persoane la intreprinderi. Cunoscut sub numele de “Planul de actiune pentru transformarea intreprinderilor”, actul ofera furnizorilor de asigurari dreptul de a investi in cryptomonede fara a limita valoarea investitiei.

Sursa: https://luvcrypto.com/france-shopping-stores-bitcoin-payment/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV