Presedintele rus stabileste un nou termen limita pentru reglementarea crypto

28 februarie 2019 bitcoin, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Reglementarea cryptomonedelor este inca in curs de desfasurare in Rusia, insa presedintele rus Vladimir Putin doreste sa grabeasca aceasta procedura. Dupa ce stabilise un termen limita pentru punerea in aplicare a acestor politici, Putin a emis un nou termen, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al presedintiei, Kremlin.ru. Instructiunile recente ale presedintelui reflecta declaratiile din cursul anului trecut, atunci cand acesta ceruse guvernului sa stabileasca pana in iulie 2018 reglementarile privind tranzactiile cu Bitcoin si alte cryptomonede, mineritul, dar si initial coin offerings – ICO.

La momentul respective, mai precis in mai 2018, proiectul de lege privind reglementarea pietei a fost prima data discutat, insa pana in toamna toti termenii legati de cryptomonede si tokenuri au fost inlocuiti cu “active digitale”. In plus, noua versiune a proiectului de lege a eliminat toate referintele legate de minat, astfel incat proiectul de lege privind reglementarea crypto a fost trimis inapoi in decembrie 2018.

Acum, presedintele rus doreste ca guvernul sa adopte cat mai repede reglementari pentru industria de active digitale, conform instructiunilor emise catre Adunarea Federala. Potrivit documentului publicat, Putin a ordonat guvernului sa puna in aplicare reglementarile legate de piata crypto pana la data de 1 iulie a acestui an. Astfel, Consiliul Federatiei Ruse si Camera Inferioara a Adunarii Federale (Duma de Stat a Rusiei) vor trebui sa adopte regulamentul in timpul sesiunii de primavara.

Documentul solicita in mod specific adoptarea unei legislatii federale care vizeaza dezvoltarea economiei digitale, inclusiv reglementarea cryptomonedelor. Astfel se vor avea in vizor si reglementarile privind decontarile digitale civile, inclusiv cadrul de reglementare pentru activele financiare digitale. De asemenea, noua legislatie privind cryptomonedele trebuie sa atraga mai multe resurse financiare bazate pe tehnologiile digitale.

Aceasta nu este prima stire de interes pentru comunitatea crypto venind din Rusia. La inceputul anului, premierul rus Dmitri Medvedev a facut observatii referitoare la situatia actuala a cryptomonedelor. Acesta a declarat ca piata crypto este un aspect important pe agenda comunitatii mondiale, iar trendul descendent al pietei din cursul anului 2018 nu reprezinta un motiv pentru a ingropa cryptomonedele.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/russian-president-putin-orders-government-to-adopt-crypto-regulation-by-july-2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *