Cabinetul Germaniei doreste implementarea blockchain pana la jumatatea anului

1 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Cabinetul Germaniei face progrese importante in ceea ce priveste adoptarea tehnologiei blockchain la nivel national. Autoritatile au dezvaluit ca strategia privind blockchain va fi introdusa pana la mijlocul anului 2019. Acestea au discutat despre dezvoltarea fintech-ului, ca urmare a unei solicitari din partea Parlamentului – Bundestag.

Potrivit documentului inaintat, astfel de propuneri sunt inaintate in prezent in cinci state membre ale Uniunii Europene: Danemarca, Lituania, Olanda, Polonia si Regatul Unit – inca in UE. Autoritatile au mentionat ca vor trece printr-un proces de consultare online inainte de a lua o hotarare concreta privind strategia care se va implementa. Potrivit Cabinetului, Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei si Energiei lucreaza la o strategie in acest sens, urmand ca alte ministere ce pot avea o contributie relevanta sa participe ulterior.

Potrivit stirilor de la inceputul lunii februarie, cabinetul Germaniei este in plina procedura de consultare a unor companii si grupuri industriale care ar putea sa faca parte din procesul de dezvoltare si implementare a tehnologiei blockchain la nivel national. Conform rapoartelor, aceste organizatii au fost invitate sa faca recomandari. Momentan nu este stabilit daca aceste recomandari se vor transpune in reglementari, insa se lucreaza la o strategie concreta.

Germania este cunoscuta ca fiind una dintre tarile cu o deschidere in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei blockchain. In toamna anului trecut, Banca Centrala a Germaniei si Deutsche Börse, detinatoarea Bursei de Valori din Frankfurt, au finalizat un proces bazat pe blockchain care investigheaza potentialul tehnologiei in tranzactionarea titlurilor de valoare. Volumul tranzactiilor si viteza sistemului au fost testate folosind tehnologia registrului distribuit. Cercetarea a scos in evidenta principalele avantaje ale tehnologiei de tip blockchain. Rezistenta mai mare si costurile mici de reconciliere datorate bazei de date au fost considerate a fi beneficii. Potrivit raportului final, tehnologiile care stau la baza experimentului au fost imbunatatite in mod constant in timpul studiului.

 

Sursa: https://smartereum.com/48343/blockchain-technology-in-germany-blockchain-strategy-in-germany-to-be-introduced-in-mid-2019-according-to-the-cabinet-of-germany-blockchain-news-today/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV