Millennials prefera investitiile in Crypto

4 martie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Millennials prefera investitiile in criptomonede, in locul investitiilor clasice, cum ar fi aurul sau actiunile la bursa. Lucru deloc surprinzator, tinand cont de alegerile acestei categorii de varsta, care redefineste optiunile in materie investitionala de pana acum.

Millennials, cunoscuti si sub numele de Gen Y, devine rapid generatia dominanta atunci cand vine vorba de finante. Acestia constituie deja cel mai mare grup demografic din multe tari dezvoltate. Nu exista totusi date precise pentru a determina cine este un Millennial. Dar opinia generala este ca data nasterii trebuie sa fie undeva intre inceputul anilor 1980 si inceputul anilor 2000. Cu alte cuvinte, daca aveti de la 18 la 34, probabil ca sunteti un Millennial.

Conform unui nou sondaj realizat in 2019, rezultatele indica un viitor incurajator si fructuos pentru Bitcoin, deoarece Millennials prefera criptarea pietelor financiare. Este ironic faptul ca aceasta noua generatie iubeste aceste valute alternative, deoarece a fost un inceput de an groaznic pentru sfera crypto . Dupa recordurile din 2017, Bitcoin a avut parte de trenduri negative in 2018 aproximativ 55 la suta din timp. Alte monede, cum ar fi Ethereum si Litecoin, au scazut si mai mult, potrivit coinmarketcap.

Lucrul care a ramas neschimbat de cativa ani este ca tinerii sunt dispusi si pot sa accepte lucruri semnificative noi. Acest caz este observat in muzica si mai ales in tehnologie. Millennials sunt investitori neobisnuiti. Sunt sceptici fata de multe dintre institutiile si strategiile financiare pe care parintii lor le-au folosit. Acum doi ani, un studiu Facebook a constatat ca doar 8% dintre millennials aveau incredere in institutiile financiare clasice.

Criza financiara din 2008 a determinat ca o parte din noua generatie sa devina mai reticenta in a investi in actiuni la bursa. Respectiv, 13 la suta dintre acestia au ales criptomonedele, comparativ cu doar 3 la suta dintre cei cu varste intre 45 si 64 de ani.

De fapt, multi cu varsta cuprinsa intre 18-34 de ani considera ca investitiile in criptomonede reprezinta un mijloc viabil de a pune bani deoparte pentru pensionare, avand in vedere lipsa de optiuni aparent mai bune, alaturi de o neincredere profunda fata de sistemul financiar global.

Pe masura ce pesimistii continua sa arunce cu FUD (Fear, uncertainty and doubt) asupra Bitcoin – criptomoneda emblematica si alte monede digitale, se pare ca generatiile mai tinere sunt interesate sa adopte criptomonedele ca stil de viata, ceea ce arata a fi promisiunea perfecta pentru adoptarea masiva in urmatoarea perioada.

Studiul a mai descoperit ca aproximativ 43% din investitorii in mediul online, respectiv Millennials, au incredere in exchange-urile crypto mai mult decat in piata traditionala a actiunilor la bursa.

In lupta cripto versus bursa de valori, o cota coplesitoare de 2/3 din comerciantii crypto din noua generatie au o mai multa incredere in moneda digitală. Prin comparatie, 77% din comerciantii din generatia X cred in piata de valori mai mult decat in exchange-urile crypto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *