Potentialul crypto: 62 de milioane euro, taxa de transfer: 50 de centi

14 noiembrie 2018 litecoin, transfer bani, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Potentialul tranzactiilor crypto, prin natura costurilor reduse a fost un subiect des promovat de evanghelistii din domeniu. De multe ori publicul tinta nu a fost destul de receptiv incat sa acorde atentia cuvenita. Acestia au preferat tranzactiile fiat in detrimentul celor crypto, insa un eveniment recent le va schimba perceptiile: o tranzactie in Litecoin de 62 de milioane de euro a avut un cost de transfer de 50 de centi. Surprinzator? Deloc.

Pe 9 noiembrie, site-ul de stiri Litecoin (LTC) litecoin.com a raportat una dintre cele mai mari tranzactii efectuate pana in prezent in reteaua LTC, evaluată la 1.159.005.90779568LTC, sau aproximativ 62 milioane USD. In afara de cantitatea totala de crypto mutata, tranzactia a atras atentia prin fee-ul sau, deoarece acesta a fost de doar 50 de centi, dovedind potentialul crypto.

In lumea monedelor conventionale, comisioanele bancare pot rula 45 USD sau mai mult per tranzactie si acestea sunt receptionate de catre destinatar, dupa asteptarea confirmarii de la intermediari. Alte active criptate, cum ar fi XRP-ul, incearca sa construiasca o marca bazata pe simplificarea infrastructurii actuale pentru plati transfrontaliere.

Fondurile LTC au fost trimise printr-o serie de transferuri, sub o singura adresa tip multi-signature. Aceasta adresa este acum una dintre cele mai „bogate” adrese LTC din retea. Teoria sustinuta de Litecoin.com este ca o entitate mare o detine si a transferat fondurile intr-un wallet de tip cold storage:

… este cel mai probabil un portofel de tip cold storage, folosit pentru a stoca in siguranta fondurile care sunt tinute in regim offline, departe de potentialii atacatori. Mutarea intr-o adresa cu mai multe semnaturi ar oferi proprietarului mai multa securitate, deoarece orice tranzactie trebuie aprobata de mai multe parti, spre deosebire de adresele Legacy, unde exista multiple chei private la o singura adresa.

Taxele aferente realizarii unei tranzactii pentru alte crypto, cum ar fi Bitcoin, sunt de aproximativ 0.10 dolari la monetul redactarii articolului. Taxa medie pentru o tranzactie cu BTC se afla in jurul valorii de de 0,36 dolari, fiind mult mai mica decat cea de anul trecut, care era de $ 25- $ 55.

Performanta Litecoin, fata de dolarul american, este una lipsita de volatilitate in acest moment. Range-ul restrans, de doar 2%, pe care l-a afisat inca de la inceputul saptamanii, dupa un declin de 95%, ii face fericiti pe bagholderi.

In afara de preocuparile legate de securitate, taxele de tranzactie si timpul necesar pentru a tranzactiona in crypto sunt doua dintre cele mai mari obstacole in calea acceptarii crypto, datorita faptului ca aceste avantaje fac din activele digitale cei mai mari rivali ai monedelor clasice fiat. Potentialul lor nu poate fi negat, in contextul in care acesta este sustinut si de dovezi clare ale eficientei sistemului open-source.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *