Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 12-13 Noiembrie

14 noiembrie 2018 analiza tehnica

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 12 – 13 Noiembrie – Bitcoin Romania

* Ravencoin *

* RVN/BTC a fost una dintre paritățile cu cea mai impresionantă evoluție a lunii octombrie. O creștere de 327% a atras atenția multor traderi de retail. Din păcate, în cazul în care aceștia au cumpărat la peste 850 satoshi – au participat la distribuție.

* Wedge-ul format în partea din stânga-jos a graficului a fost catalizatorul acestui bull-un, formațiune care s-a concretizat printr-o continuare a impulsului spre nord, până în zona ~500 satoshi. Aici a întâmpinat prima rezistență și a format un orderblock (încă netestat). Ca în fiecare piață dominată de cumpărători, mișcarea finală constă într-un ultim impuls foarte volatil, pentru a atinge ordinele de vânzare ale acestora (RVN nu afișează ceva nou în acest domeniu – am văzut cu toții un pattern similar pe BTC și ETH în decembrie 2017 – ianuare 2018).

* În urma realizării unui pennant – cu media la 835 satoshiRVN afișează o continuare a distribuției în descreștere, stabilind un prim suport la 680 și un al doilea la 635. Alt pennant, stabilit pe parcursul a 2 zile, în perioada 2-4 noiembrie, a constituit a doua perioadă de distribuție pentru această monedă, în urma căreia prețul a intrat sub suport, l-a testat din sens inferior (confirmându-l ca rezistență) și a continuat trendul predominant: bearish. La fel s-a întâmplat și cu al doilea nivel de la 635 satoshi.

* Ne putem aștepta la o continuare a scăderii, cel puțin până la orderblock-ul încadrat cu albastru închis, respectiv zona 462-487 satoshi.

* Ethereum Classic *

* Pentru paritatea ETC/BTC am ales să dau zoom-out mult mai mult decât de obicei. Timeframe-ul folosit în graficul de mai sus este 3D (3 Days – adică fiecare dintre lumânările roșii sau verzi reprezintă evoluția prețului pe o perioadă de 3 zile). La prima privire, zonele de interes care ies în evidență sunt cele două, colorate cu albastru, respectiv roșu. Să le luăm pe rând și să explicăm importanța acestora:

* Intervalul marcat cu roșu, aflat între 0.00131 și 0.00135 BTC, reprezintă zona în care paritatea aceasta are lichiditatea. Prețul a găsit suport aici la ultimele două testări, iar șansele să fie susținut din nou de cumpărători există, deși nu sunt cele mai promițătoare. Un setup de partea cumpărătorilor ar fi: „o înțepare” a acestei zone, urmată de o creștere impulsivă în sens opus – ceva similar cu SFP-ul pe care l-am întâlnit pe BCH/BTC.

* La pol opus, orderblock-ul albastru, aflat între 0.0018 și 0.0019 BTC, care a acționat pe post de suport în trecut, are șanse mari să devină rezistență. Atingerile multiple din sens superior, respinse de fiecare dată de cumpărători, au făcut din această zonă un suport puternic. Odată ce este depășită, o zonă de acest gen acționează în favoarea vânzătorilor.

* În concluzie: ne putem aștepta la o „vizită” a canalului roșu de jos. Dacă mișcarea aceasta reprezintă sau nu o oportunitate de cumpărare rămâne de văzut în funcție de reacția prețului. Voi lăsa un update.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

2 comments

 1. Anamaria spune:

  Buna!puteti publica o analiza si pentru PHX/BTC.Multumesc!

  • Cristian Bot spune:

   Bună, Anamaria. Da, am adăugat PHX pe listă și o vom analiza într-unul din comentariile viitoare.
   Mulțumim pentru feedback!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *