Mitsubishi UFJ va lansa un sistem de plati bazat pe Blockchain

13 februarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Grupul financiar Mitsubishi UFJ din Japonia (MUFG) a anuntat oficial ca va lansa un nou sistem de plati bazat pe tehnologia blockchain. Fiind cea mai mare banca din Japonia si totodata cea de-a cincea cea mai mare banca din lume, MUFG lucreaza la proiect in parteneriat cu reteaua de distributie Akamai, cu sediul in Statele Unite. Viitoarea platforma de plati se va numi “Global Open Network” si isi propune sa consolideze statutul MUFG de lider intr-o piata din ce in ce mai competitiva.

MUFG si Akamai au anuntat parteneriatul in luna mai a anului trecut, propunand ca data de lansare sfarsitul anului 2018, termen care nu a fost realizat. Potrivit unui comunicat de presa emis recent, scopul este acela de a lansa sistemul de plati in prima jumatate a anului 2020. MUFG si Akamai au anuntat parteneriatul in luna mai a anului trecut, propunand ca data de lansare sfarsitul anului 2018, termen care nu a fost insa realizat.

Noua retea de plati va reprezenta un serviciu de plata diversificat, echipat cu o interfata care poate fi utilizata ca retea de comunicatii si care include functii pentru transferul si gestionarea valorii prin blockchain. Asta va permite o reducere semnificativa a costurilor de tranzactie pentru toate tipurile de servicii de plata si ar putea sustine o extindere considerabila a numarului de tranzactii”, se arata in comunicatul de presa.

Aceasta nu este prima actiune legata de tehnologia blockchain pe care Mitsubishi UFJ a demarat-o. La sfarsitul anului trecut, MUFG a anuntat colaborarea cu Banco Bradesco din Brazilia pentru dezvoltarea unui nou serviciu de plati transfrontaliere bazat pe tehnologia Ripple. Cele doua banci au semnat atunci un Memorandum de Intelegere. Odata implementat, sistemul va permite plati internationale rapide, transparente si sigure intre Japonia si Brazilia. De asemenea, tot in cursul anului trecut, banca din Japonia a sugerat ca va incepe sa testeze propria cryptomoneda in 2019.

 

Sursa: https://www.bankingtech.com/2019/02/mufg-and-akamai-unleash-blockchain-based-payment-network/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV