Comunitatea Aragon din Spania aloca 12 milioane de euro pentru dezvoltarea blockchain

14 februarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul comunitatii autonome Aragon din Spania a alocat peste 12 milioane de euro pentru dezvoltarea “Industriei 4.0”. Fondurile investite vor fi folosite pentru dezvoltarea tehnologiilor emergente, precum inteligenta artificiala (AI) si tehnologia blockchain. Aragon este una dintre cele 17 comunitati autonome din Spania, create cu scopul de a garanta o autonomie calificata pentru diferitele nationalitati din tara.

Cele 12 milioane de euro alocate investitiei reprezinta dublul sumei planificate initial, dat fiind faptul ca proiectul a fost cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in cadrul Programului Operational Aragon pentru perioada 2014 – 2020. Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea proiectelor de proprietate industriala si consultanta, precum si pentru analiza si planificarea proiectelor.

Obiectivele concrete ale programului includ educatia si promovarea conceptului de “Industrie 4.0” si a tehnologiilor asociate. Conform stirilor locale La Vanguardia, programul intentioneaza sa atraga reprezentanti din diverse sectoare industriale, inclusiv centre de cercetare si firme bazate pe tehnologia blockchain, pentru a lucra la solutii digitale adaptate.

Programul este conceput si cu scopul de a ajuta intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) care isi desfasoara activitatea pe teritoriul comunitatii sa integreze digitalizarea in serviciile si produsele lor, precum si sa permita companiilor tehnologice sa-si dezvolte cercetarea si dezvoltarea pentru a stimula digitalizarea industriei.

In luna septembrie a anului trecut, autoritatile din Aragon au anuntat ca vor fi primii din tara care vor aplica tehnologia Blockchain in administratia publica, facand din comunitatea autonoma prima din Spania care a furnizat servicii de tip Blockchain la nivel de stat. La momentul respectiv, Fernando Gimeno – consilierul de Finante si Administratie Publica din cadrul guvernului aragonez, declara ca utilizarea tehnologiei blockchain va avea un efect transformator asupra economiei, dat fiind “potentialul sau enorm”. Mai mult decat atat, acesta considera ca lumea va “realiza brusc si puternic” puterea pe care o are tehnologia registrului distribuit asupra tuturor industriilor.

 

Sursa: https://www.thecryptoupdates.com/government-of-aragon-invests-in-industry-4-0-and-blockchain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *