Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 13-14 Februarie

15 februarie 2019 analiza tehnica

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Cardano *

Bine v-am regăsit la Jurnalul Crypto. În comentariul de astăzi avem numai vești bune: weekendul se apropie cu pași repezi, analizăm o nouă monedă de tip ALTcoin, iar structura predominantă pe care aceasta o afișează este de „bottom”.

* După cum sugerează și paritatea graficului de mai sus, este vorba despre evoluția Cardano față de Bitcoin (respectiv ADA/BTC). Analiza acestui grafic începe de la elipsa roșie, stabilită în 6-7 septembrie 2018, atunci când participanții la piață au fixat o zonă de ofertare în intervalul 1286-1358 satoshi. Respingerea imediat următoare a condus la testarea primului nivel de interes al cumpărătorilor: pragul psihologic de la 1000 satoshi. În urma unei consolidări de aproximativ 6 zile, prețul s-a întors pentru o altă testare a aceleiași „zone de supply”: privind în urmă la price action, realizăm că această mișcare a condus la completarea primului umăr din ceea ce speculăm a fi un „complex Head& Shoulders” – o formațiune derivată din H&S care are mai mult de doi umeri.

* Prețului i-au trebuit 56 de zile de la ultima atingere a „liniei de gât” (neckline-ul de la 1358) să ajungă din nou la pragul de 1000, nivel pe care l-am etichetat „pivot”, datorită rolului dual al acestuia: dacă prima testare a liniei a oferit suport, observăm (cu ajutorul săgeții roșii) că ADA a întâmpinat și rezistență la acest nivel. Prețul a consolidat timp de 27 de zile sub acesta, iar breakout-ul însoțit de retestare (săgeata verde) a confirmat un alt element al structurii sus-menționate: capul.

* Momentan ne aflăm la umărul drept, însă ținem să precizăm că este nevoie de o completare și o confirmare a acesteia pentru ca formațiunea să se valideze. Acest lucru vine odată cu închiderea peste nivelul marcat „neckline” (1358 sat) și are un target în zona albastră, aflată între 1800 și 1850 satoshi. Este destul de probabil ca această consolidare să dureze până la finalul lunii curente.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *