Cea mai mare banca din Japonia – parteneriat cu Ripple

14 noiembrie 2018 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Cea mai mare banca din Japonia, MUFG (Mitsubishi UFJ Financial Group) si Banco Bradesco din Brazilia vor colabora la un nou serviciu de plati transfrontaliere bazat pe tehnologia Ripple. Cele doua banci au semnat un Memorandum de Intelegere, convenind sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea sistemului de plati. Odata implementat, sistemul va permite plati internationale rapide, transparente si sigure intre Japonia si Brazilia.

Mitsubishi UFJ Financial Group este cel mai mare grup bancar din Japonia si a anuntat recent ca va lansa propria cryptomoneda. Compania japoneza a demonstrat un interes tot mai mare pentru piata crypto in ultima perioada, alaturandu-se inca de la inceputul anului trecut grupului Ripple. Acest grup este responsabil pentru asigurarea “coerentei operationale si a claritatii juridice in sprijinul retelei globale de plati Ripple”. Banco Bradesco din São Paulo este printre bancile de top din Brazilia si lider in regiunea Americii Latine.

Acum, reprezentantii MUFG au confirmat colaborarea oficiala pentru a crea un nou serviciu de plati transfrontaliere catre Brazilia, intr-un comunicat de presa recent. Acestia vor colabora cu Banco Bradesco din Brazilia pentru a crea platforma prin intermediul filialei sale locale, Banco MUFG Brasil. Cele doua banci au lucrat anterior impreuna la initiative care dateaza din anii 1970, adauga comunicatul, fara a oferi insa un interval de timp in care produsul Ripple ar trebui lansat. “Noul sistem de plati va sprijini bancile in efortul lor de a comercializa o solutie de plati transfrontaliere de mare viteza, transparenta si trasabila intre Japonia si Brazilia”, se afirma in comunicat.

Tehnologia Ripple este testata in mod pilot din ce in ce mai des in intreaga industrie bancara, in ciuda preocuparilor unor traderi asupra nivelului de centralizare al XRP. Cea mai mare banca din Japonia – MUFG Bank si Banco Bradesco reprezinta inca doi jucatori mari care sustin eficienta platformei. Sagar Sarbhai, seful departamentului de Reglementare pentru Asia si Orientul Mijlociu de la Ripple, declara recent ca peste 120 de banci au parteneriat cu Ripple, utilizand produsul xCurrent, bazat pe blockchain.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/ripple-xrp-japan-mufg-brazil/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *