Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 11-12 Februarie

13 februarie 2019 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ethereum *

Can you guys stop trading?” – a fost una dintre întrebările pe care Vitalik Buterin le-a adresat comunității crypto în 2016, referindu-se la volatilitatea prin care moneda creată de el a trecut la vremea respectivă.
Răspunsul participanților la piață, atât la vremea respectivă, cât și acum, este „nu„. Piața crypto este deschisă non-stop, spre deosebire de unele piețe financiare tradiționale, motiv pentru care cei cu apetit de risc „se pot hrăni” în permanență.

* Analiza de astăzi conține moneda la care am făcut referire în introducere: Ethereum. Fiindcă nu am mai inclus ETH/USD în Jurnalul Crypto de mai bine de două săptămâni, vom acoperi toată această perioadă. Linia verticală roșie marchează începutul acesteia: am observat cum deschiderea sesiunii respective a condus la o scădere de 8,9%, cauzată de multiple închideri ale lumânărilor de 4h sub $116,3 – nivel pe care cumpărătorii l-au protejat timp de 30 de zile.

* Găsind suport în intervalul $102,7 – $103,7 – zonă de confluență (marcată cu roșu) care a adoptat ambele roluri (atât de suport cât și de rezistență), ETH realizează, la fel ca BTC, un SFP (Swing Failure Point) – mișcare prin care prețul depășește ultimul punct de minim, pentru „a vâna” stop loss-uri, însă nu închide sub acesta, ci urmează direcția opusă într-o perioadă scurtă de timp. Succesul pe care cumpărătorii l-au avut cu închiderea peste $116,3 pare promițătoare, însă indicatorii (pe care nu i-am mai inclus în analize de o perioadă) spun altă poveste: după un astfel de bearmarket, taurii nu dovedesc încrederea necesară mereu. Lucrul acesta îl putem observa și din discrepanța pe care volumul și RSI-ul o au față de creșterea curentă; situația de față indică faptul că o retragere a prețului poate apărea în perioada următoare. Un nivel care merită atenția dvs. rămâne $116,3. Dacă prețul (re)testează această linie orizontală cu succes, creșterea poate continua până în canalul albastru, cel puțin.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *