Bitcoin awareness: 20% din milenarii din UK au investitii crypto

18 septembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Firma de avocatura Michelmores LLP, cu sediul in Londra, a facut publice noi date privind investitiile in cryptomonede la nivelul populatiei din Regatul Unit. Milenarii reprezinta segmentul care se remarca: 1 din 5 au investit deja in Bitcoin si in alte cryptomonede. Sondajul a relevat faptul ca in randul celor nascuti intre anii 1981 si 1996 cu active de investitii in valoare de 25.000 lire sterline (31.000 de dolari) sau mai mult, 20% au investit in noua clasa de active.

Procentul este semnificativ mai mare decat media nationala de 3%, ceea ce indica faptul ca milenarii instariti din Regatul Unit sunt aproape de 7 ori mai predispusi sa investeasca in cryptomonede, in comparatie cu publicul larg. Mai mult decat atat, atunci cand vine vorba de milenarii cu active de investitii in valoare de peste 75.000 de lire sterline (sau 93.000 de dolari), procentul de investitori in cryptomonede sare la 29%.

Sondajul a relevat, de asemenea, ca 70% dintre respondenti au considerat salariul si salariile ca surse de venit fiabile, in timp ce doar 40% dintre acestia au declarat ca rentabilitatea investitiilor este sursa de venit. Interesul acestui segment al populatiei pentru oportunitatile de investitii se traduce intr-un nivel ridicat de fluenta cu infrastructura de tranzactionare online. Mai precis, 35% dintre respondenti au declarat ca investesc folosind platforme de tranzactionare electronica.

Sondajul comandat de firma de avocatura Michelmores LLP sustine rezultatele unui alt sondaj realizat in cursul acestei veri, in Statele Unite. Cercetarea realizata in SUA in luna iulie indica faptul ca BTC si altcoinurile sunt de trei ori mai populare in randul milenarilor americani ca optiune de investitii pe termen lung, in comparatie cu generatia X (generatia de dupa Baby Boomers si care precede milenarii, mai precis cei nascuti intre anii 1960 si 1980).

La sfarsitul lunii aprilie, FStech, o publicatie fintech din Londra, a publicat concluziile studiului pentru care au fost chestionati 10.000 de respondenti din Europa, pentru a afla ce cred acestia despre cryptomonede si viitorul pietei crypto. Intrebati fiind despre piata crypto, majoritatea europenilor au afirmat ca sunt de parere ca si peste 10 ani vor exista cryptomonedele, intr-o anumita forma.

Sursa: https://blockpublisher.com/bitcoin-popular-investment-among-uk-millennials/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *