Apple: Cryptomonedele au potential pe termen lung

6 septembrie 2019 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Dupa ce timp de cativa ani nu au facut declaratii in acest sens, un reprezentant cheie de la Apple explica acum interesul pe care compania il are pentru cryptomonede. Intr-o discutie recenta cu CNN Business, Jennifer Bailey, vicepresedinta serviciului de plati Apple Pay, a dezvaluit faptul ca Apple are un grad ridicat de awareness – si poate si de interes – in ceea ce priveste aceasta noua tehnologie.

Bailey a declarat in cadrul unui eveniment privat la San Francisco ca gigantul din Silicon Valley vede potential in cryptomonede. “Urmarim cryptomonedele, credem ca sunt interesante. Credem ca au un potential interesant pe termen lung”, a spus aceasta. Desi concise, comentariile ei au oferit un indiciu asupra modului in care gigantul tehnologic abordeaza Bitcoin si piata cryptomonedelor.

In ceea ce priveste tipurile de tehnologii legate de zona crypto pe care Apple le considera interesante, Bailey a mentionat ca potentialul pe termen lung al solutiilor de plata folosind codul QR ar putea deveni un caz popular de utilizare a cryptomonedelor. “Daca ne uitam la solutiile de plata ale codului QR, daca ne uitam la potentialul pe termen lung al cryptomonedelor, cred ca vom vedea aceasta schimbare in timp”, a adaugat aceasta.

Astazi, capitalizarea de piata a Apple este de cinci ori mai mare decât cea a BTC. Desi nu este clar ce ar putea determina compania sa introduca tehnologia in continua dezvoltare in businessul dezvoltat, acesta ar putea fi, in cele din urma, un eveniment major care ajuta la stimularea adoptarii mainstream a cryptomonedelor. Reactia generata ar putea chiar depasi hype-ul creat in jurul proiectului Libra al Facebook.

Reticenta de implicare de pana acum indica, probabil, ca Apple va sustine deja o cryptomoneda existenta – sau mai multe – evitand crearea unei monede, asa cum este cazul Facebook. Samsung, probabil cel mai mare competior Apple, a inceput deja sa incorporeze wallet-uri crypto in telefoanele sale. Gigantul sud-coreean a fost unul dintre cei mai mari investitori in tehnologia Blockchain pe parcursul anului trecut.

 

Sursa: https://www.coindesk.com/cryptocurrency-has-long-term-potential-says-apple-exec

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV