Christine Lagarde: Bancile centrale – atitudine deschisa privind cryptomonedele

5 septembrie 2019 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International (FMI) a declarat ca bancile centrale si organismele financiare ar trebui sa protejeze consumatorii, mentinand totodata o atitudine deschisa in ceea ce priveste inovatii precum cryptomonedele. Nominalizata ca urmatorul presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), Lagarde a declarat Comitetului pentru Afaceri Economice si Monetare al Parlamentului European ca bancile centrale si autoritatile de reglementare financiara ar trebui sa imbratiseze oportunitatile create de schimbare.

In cazul noilor tehnologii – inclusiv tehnologia monedelor digitale – trebuie sa fim alerti la riscuri in ceea ce priveste stabilitatea financiara, confidentialitatea sau activitatile infractionale si asigurarea unei reglementari adecvate pentru a orienta tehnologia catre bunul public. Dar inseamna, de asemenea, ca trebuie sa recunoastem beneficiile sociale mai largi generate de inovatie si sa le oferim spatiul necesar pentru a se dezvolta”, a declarat Lagarde.

Directorul FMI si-a expimat si in trecut atitudinea deschisa in ceea ce priveste piata cryptomonedelor. Un articol publicat de aceasta la sfarsitul anului trecut abordeaza provocarile, avantajele si dezavantajele utilizarii cryptomonedelor. Lagarde declara atunci ca piata crypto si utilizarea cryptomonedelor nu trebuie respinse. Tot in cursul anului trecut, Lagarde spunea ca tehnologia Blockchain reprezinta “un progres captivant, care ar putea ajuta la revolutionarea altor domenii, dincolo de finante”. Principalele avantaje sunt acelea de a permite utilizatorilor sa efectueze plati sigure si cu costuri reduse, dat si de a ajuta milioane de persoane din tarile in curs de dezvoltare care nu au conturi bancare.

Lagarde a afirmat in februarie ca reglementarea criptomonedelor este inevitabila si necesara la nivel international. Acum aceasta a promis ca, daca va deveni presedintele Bancii Centrale Europene, isi va concentra eforturile pentru a se asigura ca institutiile se vor adapta la mediul financiar in continua schimbare. Lagarde va renunta la rolul sau de director FMI in urma nominalizarii ca presedinte al Bancii Centrale Europene, rol pe care se asteapta sa il preia incepand cu 1 noiembrie.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/09/04/imf-chief-christine-lagarde-calls-for-regulatory-support-of-digital-currencies/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *