Luni este cea mai buna zi pentru a cumpara Bitcoin

20 ianuarie 2020 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Saptamana trecuta Bitcoin a atins pragul de 9.000 de dolari, avand astfel un pret record din ultimele doua luni. Pretul ridicat cu 27% pentru BTC de la inceputul anului, impreuna cu viitoarele scenarii stabilite de analisti, pot atrage noi detinatori de cryptomonede. Datorita faptului ca moneda rege este tranzactionata 24/7, viitorii investitori se pot intreba daca exista o anumita zi din saptamana favorabila pentru cumparare.

Baza unei diferente intre zilele saptamanii provine de la pietele bursiere traditionale. S-a demonstrat ca rentabilitatea stocurilor de luni este in general, negativa. Acesta se numeste „efectul de weekend”. O explicatie este faptul ca schimbarile asupra unui anumit stoc vor fi resimtite luni, deoarece piata este inchisa in weekend. Analizand randamentul Bitcoin de la inceputul anului 2019 pana in 13 ianuarie 2020, datele arata ca zilele de vineri prezinta cel mai mare avantaj la vanzare din zilele saptamanii.

Zilele de tranzactionare se bazeaza exclusiv pe preferintele investitorilor. Unii dintre acestia folosesc strategii de cumparare, respectiv vanzare alegand o anumita zi a saptamanii. O strategie cunoscuta este sa se cumpere Bitcoin la pretul de inchidere de joi si sa se vanda la pretul de inchidere de vineri. Pretul de inchidere reprezinta ora universala, cu o perioada de rulare de 24 de ore.

In urma numeroaselor analize facute asupra momentelor favorabile de cumparare BTC, s-a demonstrat faptul ca luni este ziua cea mai buna pentru achizitionare. Aceasta este, de asemenea, singura zi a saptamanii cu un rezultat semnificativ din punct de vedere al statisticilor efectuate. Facand o analiza a cumpararii de cryptomonede incepand cu aprilie 2013, daca un investitor alegea exclusiv o anumita zi a saptamanii ca strategie, ar fi avut cele mai multe beneficii alegand inceputul de saptamana pentru cumparare, urmata de sambata.

Pe scurt, caracteristicile unice Bitcoin dezvaluie un comportament opus pietelor bursiere traditionale, care arata o rentabilitate medie pozitiva in prima zi a saptamanii, atunci cand se iau in considerare perioade de timp mai lungi. Astfel, va asteptam pe platforma de tranzactionare trade.bitcoinromania.ro pentru a cumpara BTC si alte cryptomonede la cel mai avantajos curs. Nu uitati ca luna aceasta beneficiati de 0% comision de cumparare!

Sursa: https://cointelegraph.com/news/new-analysis-finds-that-mondays-are-the-best-days-to-buy-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *