In lumina reflectoarelor: interesul pentru Bitcoin, in continua crestere

20 mai 2019 bitcoin, cryptomoneda, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cautarile Google pentru Bitcoin au crescut in mod constant incepand de la inceputul lunii trecute, odata cu cresterea pietei crypto. La momentul respectiv, cautarile dupa cuvantul Bitcoin s-au triplat intr-o singura zi, pe fondul unei cresteri de 15% pe parcursul catorva ore, atunci cand BTC a depasit 4.500 de dolari pentru prima data in acest an. Incepand de atunci, numarul de cautari a trimis moneda virtuala in lumina reflectoarelor, pentru ca acum sa depaseasca numarul de cautari pentru termeni precum Donald Trump, Beyoncé si Kim Kardashian.

Bitcoin a crescut cu aproximativ 30% in luna aprilie, inregistrand o serie de 3 luni consecutive cu trend pozitiv. Dupa ce a inceput luna aprilie la 4.127 USD si a incheiat-o la 5.393 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap, bull run-ul nu s-a oprit aici. Cursul BTC a explodat in luna mai, inregistrand valori suficiente pentru a atrage atentia publicatiilor mainstream. in urma cresterii drastice a preturilor, care a determinat recent depasirea pragului de 8.000 dolari pentru un bitcoin, numarul persoanelor interesate de cryptomonede este in plina ascensiune.

Trendul pozitiv a impins cea mai mare cryptomoneda si mai mult in lumina reflectoarelor, unde din ce in ce mai multi indivizi urmaresc evolutia pietei crypto. Pe parcursul acestui weekend, Bitcoin a ajuns in atentia publicului larg din statele Unite cu ajutorul emisiunii 60 Minutes. Cunoscuta emisiune TV a prezentat Bitcoin si celelalte cryptomonede audientei de 12 milioane de telespectatori. Reportajul a analizat primele zile ale BTC, cresterea sa exploziva, volatilitatea pietei, modul in care sunt minate monedele, metodele de utilizare ale tehnologiei revolutionare care sta la baza lor, dar si motivul pentru care a fost creat Bitcoin, pe fondul crizei economice de acum 10 ani.

La scurt timp dupa prabusirea Lehman Brothers in timpul crizei financiare din 2008, o lucrare a inceput sa circule pe internet. Acesta propunea crearea unui sistem electronic financiar care sa permita oamenilor sa se plateasca reciproc online, fara a trece printr-o institutie financiara. Pana in prezent, nimeni nu are cea mai mica idee despre cine este autorul lucrarii, Satoshi Nakamoto. Dar el – sau ea – a creat un software ingenios pe care oricine din lume il poate descarca gratuit pe computerul lui”, spune cunoscutul realizator Anderson Cooper in cadrul emisiunii.

Programul include un interviu cu Laszlo Hanyecz, omul care a devenit o legenda in lumea crypto pentru cheltuirea a 10.000 BTC pentru pizza, in ceea ce comunitatea crypto recunoaste ca fiind prima tranzactie din lumea reala care implica monede virtuale. La acel moment, valoarea unui Bitcoin era de 0.0041 dolari.

 

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/05/17/bitcoin-btc-beats-donald-trump-beyonce-ariana-grande-and-kim-kardashian-on-google-trends-as-worlds-leading-crypto-hits-60-minutes/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *