Banci si crypto: sistemul poate fi schimbat lucrand impreuna

21 mai 2019 bitcoin vs banks, cryptomoneda, ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Avand in vedere atitudinea deseori neprietenoasa a institutiilor financiare fata de Bitcoin si altcoin-uri, liderii crypto  si-au facut un scop in a promova adoptarea globala a cryptomonedelor. Un astfel de aparator al cryptomonedelor este CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, cunoscut pentru promovarea colaborarii dintre banci si crypto, in detrimentul ideii de crypto versus banci. Potrivit acestuia, cele mai mari banci au un motiv serios de a accepta inovatia adusa de blockchain si cryptomonede, in ciuda aparentei amenintari pe care o prezinta pentru actualul lor sistem financiar.

In cadrul unui interviu recent, Garlinghouse a subliniat ca abordarea Ripple este de a colabora cu institutiile financiare si autoritatile de reglementare. Potrivit acestuia, sistemul poate fi schimbat numai lucrand impreuna cu sistemul, si nu luptand impotriva lui. “Nu cred ca bancile si guvernele vor pleca. Bancile aplica un cadru de reglementare foarte important pe care, de fapt, il consider important pentru societate. Eu personal cred ca bancile vor continua sa serveasca acel rol, sunt bune in acest sens. […] Cred ca acesta este un nou set de tehnologii de care pot beneficia pentru a-si dezvolta afacerea”, a spus CEO-ul.

Garlinghouse a abordat atat avantajele, cat si posibilele rezistente care apar la intersectia sferei crypto cu sistemul financiar traditional. Referitor la tehnologiile XRP si Ripple, care vizeaza reducerea semnificativa a costurilor tranzactiilor transfrontaliere, CEO-ul a remarcat ca bancile regionale si cele centrale vor avea abordari diferite. In ceea ce priveste bancile regionale, precum Wells Fargo, exista impulsul de a imbratisa avantajele oferite de tehnologiile de tip blockchain si crypto. In schimb, bancile centrale se vor confrunta, cel mai probabil, cu o amenintare potentiala din partea noilor tehnologii.

Chiar si asa, adoptarea cryptomonedelor va avea ca rezultat reducerea directa a frictiunii de pe pietele globale, de aceea este atat de necesara o promovare a colaborarii dintre banci si crypto. “Acestea sunt tehnologii seminificative, de care societatea poate beneficia in multe feluri. Putem reduce frictiunea in comertul global, putem permite accesul la nivel global la economiile din intreaga lume. Cred ca este de fapt un lucru foarte bun”, a declarat Garlinghouse.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/ripple-ceo-even-the-banking-goliaths-will-have-to-embrace-crypto-blockchain-innovation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *