Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 13-19 Mai

bitcoin romania

▪ BTC/USD, 15 minute, close range view ▪

▪ În urmă cu două săptămâni am realizat un grafic asemănător pentru ETH/USD. Deoarece feedback-ul dumneavoastră a fost unul bun, am hotărât ca în comentariul de astăzi să păstrăm micro timeframe-ul de 15 minute, pentru a observa consolidarea pe care Bitcoin a realizat-o în ultima săptămână. Precizăm încă de la început faptul că nivelele orizontale prezente în grafic au fost stabilite în vara anului trecut, importanța lor având relevanță chiar și azi, aflându-ne din nou în aceeași zonă.

▪ Săgeata roșie marchează deschiderea săptămânii precedente. Tot de aici pleacă și comentariul nostru:

? Reușind să recapete nivelul orizontal de la $7025 pe post de suport (precizând că în ultimul comentariu am etichetat acest nivel drept „rezistență”), cumpărătorii au reușit să marcheze o creștere de peste 16 procente, trecând cu ușurință atât prin nivelelul roșu de la $7320, cât și prin zona de confluență marcată cu albastru, care a fost transformată ulterior în suport (la retestarea din sens invers). Văzând acest „S/R flip” (precizând că zona în care intervalul albastru opune rezistență nu apare în grafic), taurii și-au dorit o testare a zonei verde de confluență.

? Ajuns aici, prețul a reușit să se mențină peste timp de 3 ore, perioadă de timp în urma căreia a suferit cel mai mare declin al acestui an: considerând un „price range” între nivelul maxim de închidere și cel minim, obținem o depreciere de 14.37% în 33 de ore. Mulți dintre participanții la piață ar spune că aceasta a reprezentat o corecție mult așteptată a prețului, considerând faptul că Bitcoin a realizat o mișcare parabolică pe parcursul ultimei luni.

? Depășirea zonei de confluență a condus la o retestare a aceluiași suport aflat deasupra pragului de la $7000. Reacția cumpărătorilor a fost una bună iar prețul a intrat într-o consolidare timp de aproape două zile. Rezultatul acesteia a fost tot în sus, reușind să retesteze zona de confluență într-o perioadă la fel de scurtă ca la primul impuls.

? În continuare, putem urmări aceeași zonă albastră de confluență pentru un potențial suport (măcar local). Atragem atenția asupra faptului că cele mai „de încredere” zone de suport sunt cele din partea de jos a graficului, aflate între $7000 și $6800. Nu spunem că va avea loc neapărat o corecție în zona respectivă, ci doar că acolo putem urmări potențiale cumpărări din partea taurilor.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *