Bosch contribuie la dezvoltarea si promovarea tehnologiei Blockchain

17 mai 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bosch, gigantul de inginerie multinational, continua sa joace un rol activ in dezvoltarea si promovarea tehnologiei blockchain. Potrivit unui comunicat de presa recent, blockchain este un aspect esential al Internet of Things, cat si a economiei. “Tehnologia registrului distribuit ar putea deveni tehnologia cheie in numeroase domenii”, se afirma in comunicatul de presa.

In timp ce tot mai multe institutii, fie ele de stat sau private, isi fac public interesul in privinta potentialului blockchain si IoT, Bosch a mers chiar mai departe, adoptand in mod vizibil o pozitie deschisa asupra fenomenului si respingand criticile aduse tehnologiilor. Aparent, compania este preocupata de impactul cenzurii si al reactiilor negative in privinta tehnologiilor revolutionare.

Pentru a construi increderea in ecosistemele digitale, avem nevoie de platforme deschise si de un internet in care utilizatorii au puterea de a decide pentru ei insisi”, a declarat CEO-ul Volkmar Denner in cadrul conferintei Bosch Connected World din Berlin. Michael Bolle, membru al consiliului de administratie, a fost si mai explicit: “Nu putem accepta o situatie in care reactia coplesitoare la inovatiile digitale este neincrederea si teama”, a declarat acesta.

Potrivit comunicatului de presa, Bosch colaboreaza cu furnizorul de energie EnBW pentru a integra tehnologia blockchain in procesul de reincarcare a autovehiculelor electronice. Prin intermediul blockchain-ului Ethereum, compania isi propune sa personalizeze experienta de plata si sa automatizeze procesele de incarcare a autoturismelor prin oferirea unor preturi diferite clientilor, pe baza unor diversi factori.

Se doreste rationalizarea si adaptarea intregului proces la nevoile clientilor, astfel incat acestia sa poata selecta, rezerva si plati pentru serviciile de reincarcare asa cum considera de cuviinta”. Toate tranzactiile, rezervarile si platile vor fi complet automatizate: “Platforma Ethereum permite astfel de proiecte, inclusiv punctele de incarcare si plata autonome in cazul aplicatiilor Bosch”, se arata in comunicat. Initiativa demonstreaza intentia companiilor de a beneficia si mai mult de tehnologia care sta la baza cryptomonedelor.

Sursa: https://blog.bosch-si.com/blockchain/blockchain-a-boon-for-logistics/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *