Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 7-8 Noiembrie

9 noiembrie 2018 analiza tehnica, ethereum, XLM

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 7 – 8 Noiembrie – Bitcoin Romania

* Stellar *

* Continuăm seria de update-uri pentru comentariile legate de evoluția monedelor de tip ALTcoins. În ediția de astăzi a Jurnalului Crypto revenim cu o actualizare pentru XLM/USD, pe care l-am discutat împreună în acest comentariu, din 26 octombrie.

* Cazul prezentat în prima parte a comentariului a fost o creștere de peste 10% – de la linia orizontală de pivot, până la $0.265, nivel la care cel mai probabil retail traders și-au plasat stop loss-urile pentru pozițiile de short. Deși XLM a ajuns în cele din urmă să depășească nivelul marcat cu roșu, prețul a afișat o continuitate până la $0.218, minim local la care lumânarea pentru ziua respectivă s-a concretizat într-un bullish hammer.

* Văzând formarea acestei lumânări, care oferă un semnal de cumpărare, participanții la piață au hotărât că este vremea unei „corecții” în sens pozitiv, întorcând prețul înspre zona în care se află lichiditate. Desigur, având un punct de plecare mai jos decât cel precizat inițial, procentajul creșterii a fost, la rândul lui, mult mai mare: 24.77% în favoarea cumpărătorilor, între minimul local și $0.272, punctul de maxim al zilelor precedente.

La ce ne putem aștepta în continuare?

XLM stă bine atât din punct de vedere tehnic cât și fundamental. În cazul în care prețul continuă printr-o consolidare în zona curentă, s-ar putea să asistăm la o continuare a creșterii, până la nivelul superior de rezistență de la $0.3. Transformarea liniei orizontale, marcată cu roșu, într-una de suport este un element crucial – în cazul în care prețul închide sub $0.258setup-ul bullish se invalidează iar XLM va revizita prețul pivot.

* Ethereum *

* ETH a continuat creșterea peste canalul de rezistență, prezentat inițial în acest grafic. O consolidare de aproximativ 26 de ore în jurul nivelului de suport de la $209 a fost suficientă pentru cumpărători, aceștia reușind o performanță de 7.6%, depășind zona albastră pentru o altă scurtă consolidare.

* Din nefericire pentru tauri, a doua consolidare (peste canalul de rezistență) nu a mai fost la fel de susținută de cumpărători, motiv pentru care aceștia s-au văzut nevoiți să se retragă, făcându-le loc vânzătorilor: o distribuție de aproximativ 13 ore a fost suficientă pentru a stabili punctul de plecare al unui canal descendent, încadrat pe grafic cu mov. În interiorul acestuia se observă realizarea a două micro-patterns: un triunghi ascendent și un bear flag.

* Ultima dată am discutat despre discrepanța uriașă între numărul de poziții de long și cele de short. Raportul se învârte în continuare în jurul numărului 3. Precizez din nou că piața caută lichiditate și că ar putea să accentueze o mișcare în sens negativ pentru a atinge stop loss-urile acestor poziții. Primul nivel care merită atenție este $209. În cazul în care prețul nu găsește suport în jurul acestui număr, participanții la piață se vor găsi nevoiți să urmărească reacția prețului la $203.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *