Coreea de Sud solicita cadru legal pentru cryptomonede si blockchain

12 noiembrie 2018 bitcoin, blockchain, reglementare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Asociatia Baroului din Coreea de Sud (KBA), a solicitat saptamana trecuta guvernului, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Parlamentul Coreei, sa formuleze un cadru legal eficient pentru monedele digitale si tehnologia distribuita a registrelor (DLT).

KBA a cerut In mod oficial guvernului sa stabileasca legi puternice, dar eficiente, care sa protejeze toti investitorii din industria in plina dezvoltare si sa motiveze, de asemenea, sectorul local DLT. Este foarte neobisnuit ca KBA, sa militeze in mod public pentru o anumita echipa de afaceri sau de interes tehnologic.

Presedintele KBA, Kim Hyun, a fost citat de Reuters la 8 noiembrie 2018, spunand ca:

Ii indemnam pe membrii guvernului sa se abata de la perceptiile negative si ezitarea pe care au avut-o pana acum si sa intocmeasca un cadru legal pentru a ajuta la dezvoltarea industriei blockchain si pentru a preveni efectele secundare care implica cryptomonedele„, a declarat Hyun intr-o conferinta de presa organizata la parlament.

Miscarea prudenta a lobby-ului realizata de catre KBA apare intr-un moment in care guvernul coreean a eliminat in mod explicit sectorul tehnologic blockchain de pe lista de companii de risc certificate din Coreea de Sud.

In luna iulie, Comisia pentru Servicii Financiare (FSC), supraveghetorul financiar al tarii, a infiintat un nou departament dedicat in primul rand cryptomonedelor si tehnologiei blockchain. Denumit Biroul de Inovare Financiara, acesta a fost creat sa se concentreze pe dezvoltarea initiativelor de elaborare a politicilor pentru noua industrie.

De asemenea, tot in luna iulie, un senior executiv al FSC a cerut guvernului sa transmita cu urgenta un proiect de lege care sa reglementeze exchange-urile interne, pentru a contracara anumite probleme din punct de vedere al securitatii.

In acelasi timp, membrii unor partide politice coreene au prezentat o serie de proiecte de lege axate pe reglementarea crypto, ICO si tehnologia blockchain. Pana in prezent, nu a existat nicio actiune din partea guvernului, care nu a reusit sa creeaze un cadru legal in acest sens.

Intr-o reuniune parlamentara de luna trecuta, presedintele FSC din Coreea de Sud a aratat ca autoritatea de reglementare isi sustine in continuarea decizia de a declara in continuare ofertele monetare initiale (ICO) ilegale.

Cu toate acestea, tranzactionarea pe piata monetara digitala in tara este de departe una dintre cele mai mari piete care exista la nivel mondial, Coreea de Sud fiind a doua casa pentru traderii crypto.

Recent, Choi Jong-Ku, comisarul Comisiei pentru Servicii Financiare din Coreea (FSC), s-a laudat cu actiunile de colaborare ale schimburilor valutare digitale, care sunt de acord cu normele anti-spalare a banilor (AML) si cu know-your-client (KYC) in Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *