Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 5 – 11 Noiembrie

12 noiembrie 2018 analiza tehnica, Dash, litecoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii – 5 – 11 Noiembrie – Bitcoin Romania

* DASH *

* În comentariul de astăzi al seriei Jurnalul Crypto, vom analiza paritatea DASH/USD, oferind în primul rând atenție liniilor orizontale de suport, devenite mai apoi rezistență. Graficul de mai jos este unul din exemplele perfecte pentru astfel de cazuri (denumite de traderi și „S/R flip„).

* Nivelul principal al acestei structuri este $284, linia orizontală de rezistență a range-ului curent. Fiind testat inițial ca suport în 3 cazuri diferite: 1, 6 aprilie și 28 mai, prețul a afișat câte o respingere a cumpărătorilor de fiecare dată când aceștia au avut ocazia să oferteze la acest nivel. Prima creștere din partea stângă s-a concretizat într-un adevărat „rally” susținut de volume de cumpărare, afișând o creștere de 94.24% la vremea respectivă, de la $282, până la $548, maximul local.

* Ajuns în vârf, DASH a început formarea unui pennant, constituit dintr-o serie de higher lows și lower highs, al cărui rezultat a fost de partea vânzătorilor și a condus la o retragere completă a creșterii precedente, pe o perioadă de 22 de zile. Aici, prețul se bucură de o creștere ușoară, însă nesusținută, formând un rising wedge. Pattern-ul, fiind cunoscut pentru semnalul de vânzare pe care îl indică, i-a determinat pe urși „să împingă” prețul înspre sud, pentru o potențială retestare a nivelului de suport; acesta n-a mai susținut ofertele lor, cumpărătorii s-au retras, iar prețul a afișat o închidere sub linia neagră îngroșată, motiv pentru care a fost nevoie de stabilirea unui nou suport.

* Unul intermediar a fost găsit la $213.8, care a rezistat, la rândul lui, la doar 2 testări. Între prima atingere și depășirea acestui nivel, DASH a mai afișat „o vânătoare” a pozițiilor de short, formând totodată un bearish retest – o testare a fostului nivel de suport, devenit acum rezistență.

* Depășirea fiecărui nivel de suport a fost continuată de o retestare a acestuia din sens opus. DASH/USD este una dintre paritățile cu cea mai clară structură de tip bearish, motiv pentru care am dorit să o includem în comentariul de astăzi. Momentan, prețul flirtează intens cu „nivelul intermediar de suport” marcat pe grafic, însă o depășire a acestuia pentru a retesta fostul nivel de suport, de la $138, nu este în afara posibilității.

* Litecoin *

* Pentru LTC/USD revenim cu un update al acestui grafic, prezentat în comentariul din 24 octombrie.

* Discutam la vremea respectivă despre concretizarea unui potențial iH&S (inverse Head&Shoulders) – pattern care semnalează sfârșitul trendului bearish. După aproape 3 săptămâni, LTC pare că nu s-a hotărât dacă-și dorește acest lucru, aflându-se în continuare în range-ul formațiunii.

* Scăderea de 7.5%, din 29 octombrie, nu a fost una dintre mișcările anticipate pentru realizarea iH&S-ului, însă revenirea pe care prețul a fișat-o în zilele imediat următoare nu a invalidat pattern-ul. Deși a ajuns din nou la neckline (linia de gât), LTC a afișat slăbiciune în zona respectivă.

* Fiind un update pentru paritatea în cauză, am să mențin comentariul scurt și la obiect: în cazul în care prețul afișează o închidere sub $48, nivelul orizontal marcat cu un ochi , formațiunea de iH&S se invalidează total, conducând către target-ul afișat în partea inferioară a graficului. La pol opus, ținta în cazul în care patten-ul se validează, rămâne aceeași: $85 – însă este nevoie de o închidere peste $62 pentru ca acest lucru să fie mult mai sigur.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

2 comments

 1. Bogdan Stefan spune:

  Felicitari pentru articole! O analiza a evolutiei Digibyte ar fi cererea mea 🙂 Poate si adaugati DGB pe exchange 😀

  • Cristian Bot spune:

   Bună, Bogdan. Mulțumim mult pentru feedback!
   Am trecut DGB pe listă. Îl vom analiza într-unul dintre comentariile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *