Joseph Lubin: ETH va ramane foarte semnificativ

18 martie 2019 ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Joseph Lubin, co-fondatorul Ethereum, a spus ca se asteapta ca economia globala sa fie de 10 ori mai mare in termen de 10-20 de ani. Lubin considera ca la acel moment tehnologia blockchain va fi complet ramificata si utilizata in cea mai mare parte a economiei. Acesta a subliniat faptul ca momentan rata de adoptie a tehnologiei nu este atat de mare, intrucat nu multi “oameni normali” utilizeaza sisteme bazate pe blockchain, insa asta se va schimba in timp, asa cum s-a intamplat cu emailul, care nu era utilizat la scala larga “de oameni normali in anul 1983”.

In cadrul conferintelor SXSW, Lubin a facut declaratii referitoare la evolutia ETH pe parcursul ultimului an, mai precis scaderea considerabila a cursului cryptomonedei, care a fost de multe ori depasita de Ripple in topul altcoinurilor. Joseph Lubin a avut o contributie semnificativa si a fost alaturi de Vitalik Buterin inca de la inceputul lui Ethereum, ceea ce inseamna ca a vazut mai multe cicluri ale pietei crypto.

Acesta este insa un jucator pe termen lung si crede in succesul ETH. “De la inceputul ecosistemului si apoi din 2009 am vazut multe cresteri incredibile in pretul acestor tokenuri, urmate de corectii foarte importante. Cea mai semnificativa corectie dat inapoi cu un an, care a fost de 5.000 de ori mai valoros decat atunci cand ETH a fost initial lansat. In acest context, nu este atat de inspaimantator. […] Ethereum nu pleaca. Nu va esua. Va ramane foarte semnificativ”, crede Lubin.

Antreprenorul canadian a discutat si despre potentialul lui Ethereum 2.0. Potrivit acestuia, actuala versiune Ethereum si Bitcoin presupun momentan numeroase ineficiente care vor fi rezolvate odata cu aparitia Ethereum 2.0. “In prezent cu Bitcoin si Ethereum trebuie sa aveti hardware specializat, sa consumati o multime de energie electrica, sa faceti numeroase calcule pentru a mentine tot sistemul sincronizat. Cu Ethereum 2.0, in 18 luni, vom avea un sistem de blocuri mult mai puternic si mai scalabil, care foloseste considerabil mai putina energie”, a spus el.

 

Surse: https://cryptocrimson.com/joseph-lubin-blockchain-will-dominate-the-economy-in-the-next-10-20-years/

https://cryptodaily.co.uk/2019/03/lubin-ethereum-is-not-going-not-going-fail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *