Jack Dorsey vede viitorul Bitcoin in Africa

2 decembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a spus ca vrea sa stea 6 luni anul viitor in Africa, continentul care, dupa parerea lui, va fi viitorul pentru Bitcoin. El a petrecut o vreme in Nigeria si Ghana si a discutat cu cativa investitori in fata carora si-a sustinut pozitia personala cu referire la cryptomoneda.

Mogulul a devenit celebru prin mentionarea avantajelelor aduse de Bitcoin, pe care a propus sa-l integreze in functionalitatea Twitter si Square. El a aprobat public si Lightning Network ca varianta de plata, care permite detinatorilor de cryptomonede sa trimita fonduri instantaneu, cu cele mai mici costuri.

Africa va deveni viitorul, in special pentru Bitcoin. Sunt recunoscator ca am reusit sa petrec un timp aici si sa cunosc cultura africana si intentionez sa revin in mai 2020 si sa locuiesc jumatate de an in aceasta lume”, a spus Dorsey, evidentiind potentialul cryptomonedei pe acest continent. Comentariul lui Jack vine in conditiile in care Africa continua sa fie interesata de monedele digitale.

Intr-un raport facut de Cointelegraph, Nigeria se regaseste in mod repetitiv printre tarile in care Bitcoin este un item foarte cautat pe Google. In acelasi top se afla si alte tari din Africa, precum Africa de Sud. Lagos, cel mai populat oras din Nigeria are potentialul de a deveni metropola pana in 2050 cu un numar de 32 de milioane de locuitori. Conform datelor de la Forumul Economic Mondial, acesta va fi cel mai aglomerat oras pana in 2100. La aceste cifre se adauga interesul pentru Bitcoin, ceea ce face ca teoria lui Dorsey sa fie plauzibila. Din topul celor mai populate orase din lume, 13 dintre ele se afla in Africa.

Pana acum guvernele din tarile de pe acest continent nu au avut o pozitie pozitiva cu privire la cryptomonede, insa lucrurile tind sa se schimbe. Ghena a dezvaluit ca are in vedere adoptarea unei monede digitale sau CBDC, monedele digitale ale bancilor centrale, in conformitate cu planurile Chinei, iar Nigeria a reglementat legislatia referitoare la Bitcoin.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/africa-will-define-the-future-of-bitcoin-twitter-ceo-jack-dorsey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *