O investitie in Bitcoin de 10.000$ in 2010 acum 200 milioane$

16 mai 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin se dovedeste o investitie profitabila, reusind sa depaseasca aurul in valoare, dupa ce specialistii au constatat ca o investitie in moneda digitala de 10.000 $ valoreaza acum 200 de milioane de dolari americani. Cu toate acestea, in ultimii sapte ani, s-a inregistrat o crestere meteorica in ceea ce priveste limita de piata, baza de utilizare si valoarea Bitcoin, in timp ce aurul nu a reusit sa raspunda asteptarilor investitorilor sai.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9jYWE0NmQ5YjdkYzNjZjI3NGI3ZWY0YTRlNTVmZmQ0Ni5qcGc=

Investita Bitcoin – rentabila pe termen lung

In data de 13 mai, StockTwits, cea mai mare platforma de comunicare financiara din lume pentru comunitatea investitionala, a dezvaluit o diagrama de crestere a utilizatorilor care a comparat diferite valute, obligatiuni si active. In acesta diagrama, un utilizator StockTwits, pe numele lui Charlie Bilello, a mentionat ca o investitie de 10.000 de dolari in Bitcoin facuta in iulie 2010 ar fi adus investitorilor un profit de 200 de milioane de dolari. Pentru a fi exacti, un investitor Bitcoin care a cumparat Bitcoin in valoare de 10.000 de dolari in 2010 ar fi castigat 201,56 milioane de dolari. În schimb, un investitor care a cumpărat aur de 10 000 de dolari in 2010 ar fi inregistrat un profit negativ de 9 981 dolari.

Aurul este în general considerat ca un activ al unui paradis sigur, care, prin definitie, inseamna o investitie care isi pastreaza sau isi mareste valoarea pe fondul turbulentelor pietei si a incertitudinii economice in timp. In ultimii sapte ani, aurul nu a intrunit nici una dintre cele doua descrieri. Aurul nu si-a mentinut valoarea pe o perioada de sapte ani si nu a reusit sa-si sporească valoarea. Astfel, daca aurul poate fi considerat inca un activ al unui paradis sigur, este destul de neclar.

Incepand cu luna iulie a anului 2010, Bitcoin a depasit semnificativ yenul japonez, a dolarul canadian, a euro, a argintului, aurului, dolarului american, obligatiunilor, actiunilor globale, actiunilor imobiliare din SUA si actiunilor din SUA. In mod natural, natura sa descentralizata, lichiditatea ridicata si capacitatea de transport a determinat o gama larga de investitori care cauta alternative pentru a-si proteja averea printr-o investitie pe termen lung sa fie interesati de Bitcoin.

372198

Avantajele criptomonedei Bitcoin

In multe privinte, Bitcoin poate fi perceput ca Gold 2.0 sau aur digital, datorita caracteristicilor sale. Spre deosebire de aur, Bitcoin isi poate mentine valoarea sau chiar inregistreaza o crestere a valorii sale in timp, din cauza ofertei fixe de 21 milioane Bitcoins. Daca se descopera o aprovizionare masiva cu aur, atunci aurul ar putea deveni inflationist din punctul de vedere al aprovizionarii si ar putea impiedica valoarea sa sa creasca pe termen mediu.

In plus, Bitcoin ofera o componenta importanta pe care aurul nu o ofera, respectiv reteaua de decontare. Bitcoin este adesea numit reteaua digitala de aur si de decontare. Nu este neaparat perceput ca numerar, asa cum a fost stabilit de creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto, din cauza lipsei de scalare si a taxelor de tranzactionare ridicate ale retelei.

29-3-17-econo

sursa: https://cointelegraph.com/news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *