Microsoft Office poate verifica acum documente prin reteaua Bitcoin-Blockchain

15 mai 2017 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Microsoft Office, prin aplicatia sa Stampery, ofera acum posibilitatea verificarii documentelor prin intermediul blocurilor Bitcoin si Ethereum. Optiunea va fi accesibila pentru verificarea e-mailurilor fara ca utilizatorii sa paraseasca aplicatia Outlook in sine.

Microsoft-Logo-600x450

Stampery ofera aceasta functie astazi, prin crearea de hash-uri de documente trimise prin intermediul web-ului si stocarea lor pe blocurile publice Ethereum si Bitcoin. Pentru a permite aceasta optiune sa fie posibila, Stampery ofera un API RESTful accesibil din aplicatii „, explica un comunicat emis de compania gigant. Acesta clarifica si mai mult modul in care tehnologia blockchain va fi integrata in sistemele de lucru:

In acest proiect, am mobilizat acest API securizat pentru a crea un add-in convenabil pentru Microsoft Outlook, care se comporta ca o caracteristica aproape indigena pentru stampilarea / certificarea unui e-mail fara a parasi Outlook sau chiar e-mail-ul specific pe care il vizualizati.

Microsoft demonstreaza increderea in sistemul descentralizat

Microsoft adauga ca, desi exista deja solutii diferite pentru certificarea online a documentelor, acestea implica stocarea semnaturilor printr-o entitate centralizată, plasand astfel increderea intr-un punct slab.

O alternativa este aceea ca sistemul sa se bazeze pe o singura entitate (comerciala, publica, guvernamentala etc.) care va pastra o dovada a identitatii in siguranta. Aceasta varianta este posibila prin crearea unui hash al documentului si trimiterea hash-ului catre blocul accesibil publicului, cum ar fi Bitcoin. O data ce datele hash sunt prezente in blocul public, documentul nu poate fi modificat fara a invalida hash-ul. Aceasta abordare garanteaza atat confidentialitatea documentului, cat si disponibilitatea datelor pentru scopuri viitoare de validare. ” declara reprezentantii oficiali, mentionand ca solutia prezentata este compatibila cu produsele din pachetul Office.

msftbc

sursa: https://www.microsoft.com/reallifecode/2017/04/10/stampery-blockchain-add-microsoft-office/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *