Pretul Bitcoin recupereaza teren si utilizatorii asteapta decizia SEC

17 mai 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin recupereaza teren, dupa acest inceput de saptamana a fost plin de evenimente pentru criptomoneda, iar utilizatorii sai asteapta cu mare interes decizia SEC. Dupa ce a atins un nou val de peste 1800 de dolari, pretul a scazut cu peste 200 de dolari, pana la un prag scazut de 1600 USD. Cu toate acestea, piata a prezentat un sprijin puternic la acest nivel si prezinta semne de redresare; pretul recupereaza teren si la momentul redactarii articolului se pozitioneaza in jurul valorii de 1.775 $.

coindesk-bpi-chart

Cea de-a doua decizie de decizie a SEC influenteaza piata, care arata semne clare de incertitudine. Un indice clar al instabilitatii actuale a BTC este lipsa volumului in timpul recuperarii. De asemenea, piata RSI a scazut, semnalizand o lipsa de „combustibil” pentru un impuls suplimentar. Daca cativa din jucatorii mari decid sa-si paraseasca pozitiile, piata se poate reduce din nou la nivelurile de baza de 1600 USD. Potrivit SEC, toate documentele referitoare la cererea de apel ETF solicitata trebuiau depuse pana la data de 15 mai. Acest lucru nu inseamna neaparat ca decizia va veni imediat, dar nu exista niciun motiv sa nu vina in curand, iar utilizatorii asteapta cu nerabdare un raspuns oficial.

Acum doua luni, SEC a luat decizia de a respinge Bitcoin ETF in data de 17 martie, in jurul orei cinci, dupa ce piata de capital a fost inchisa. De obicei, declaratiile de presa ale agentiei nu au loc dupa orele de lucru, pentru a se asigura ca piata bursiera este inchisa in ziua respectiva si ca nu poate fi manipulata; dar deoarece nu exista o piata bursiera Bitcoin, nu exista niciun motiv pentru care nu ar fi fost lansata o declaratie mai devreme. Utilizatorii Bitcoin pot de asemenea sa isi exprime opinia, respectiv daca acestia cred ca Bitcoin Petition for Review va fi aprobat:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *