Identificarea cu ajutorul Blockchain va deveni realitate

18 mai 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Identificarea cu ajutorul Blockchain va deveni realitate cu ajutorul Sphre, o firma de gestionare a identitatii bazata pe blockchain. Compania si-a anuntat parteneriatul cu Airbitz, unul dintre cele mai populare portofele mobile Bitcoin si o platforma de securitate a datelor cu peste 140.000 de utilizatori. Airbitz lucreaza la platforma Edge Security inca de la infiintarea companiei, concentrandu-se pe furnizarea unei solutii sigure si usor de utilizat pentru proiectele blockchain descentralizate si dApps ca mijloc de imbunatatire a adoptarii criptomonedelor.

fotolia-chege-fingerprint

Parteneriatul va oferi companiei Sphre posibilitatea sa exploateze solutia Airbitz Edge Security, o solutie unica ce permite identificarea cu ajutorul Blockchain, prin intermediul platformei inteligenta bazata pe contracte, AIR. Daren Seymour, director la Sphre, a comentat noul parteneriat:

Experienta usoara si intuitiva a utilizatorilor, combinata cu o bogata functionalitate, un mediu de dezvoltare excelent si echipa bineinteles a facut Airbitz o alegere usoara atunci cand a considerat partenerul potrivit pentru Sphre. Asteptam cu nerabdare sa oferim un produs usor de utilizat pe piata, iar parteneriatul nostru cu Airbitz este o componenta cheie in aceasta calatorie.

AIR este o platforma ce implementeaza identificarea digitala si sistemul individual de implicare microeconomica, bazat pe infrastructura blockchain, permitand indivizilor, intreprinderilor si organizatiilor sa-si administreze identitatea digitala printr-o aplicatie unica, descentralizata, pastrand astfel controlul complet si proprietatea asupra acelei identitati. Reprezentantii AIR completeaza:

Intr-o lume digitala interconectata si deschisa, nu are sens faptul ca identitatea digitală este inca fragmentata in sistemele invechite si inchise.

Platforma AIR se bazeaza pe blockchain Hyperledger si este alcatuita din doua componente majore: codul de bare sau „contractul inteligent„, care formeaza baza identitatii date si interfata de programare a aplicatiilor (API), care va permite organizatiilor terte si intreprinderilor sa integreze suportul pentru AIR in sistemele lor existente si in cele noi, in timp ce aplicatia mobila asigura si mentine cheia privata a fiecarui individ.

MTU1MjE5

sursa: http://www.sphre.co/cs/downloads/Air_Platform_Whitepaper.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *